Light: Student novinařiny dal přednost ilegálním soubojům mezi fotbalovými fanoušky

Fotbal je pro spoustu mužů životním posláním, a to většina nenosí dres ani kopačky. Ta větší část sedí právě na tribunách. Někdy fotbal ovládne srdce někoho, kdo se o něj doposud ani nezajímal. Nadějný elév, Matt Buckner z Harwardské univerzity, se vzdal kariéry v britských The Times, protože jeho srdce lapil funclub Green Street Elite (GSE).

Mohlo by vás napadnout, že tohle by přece nemělo být novináři překážkou. Vždyť psát o fotbale, který se v Anglii pohybuje na nejvyšší úrovni na světě, je u novináře žádoucí. Ovšem fanouškovství, které vykresluje film Hooligans z roku 2005, je šálek trochu jiné kávy. Víc než o fotbal jde o pouliční rvačky a lsti.

Mladý Matt se do klubu dostal po té, co jej vyloučili ze školy, kde studoval žurnalistiku. Na kolejích bydlel s bohatým floutkem z rodiny Van Holdem, který prodával kokain. Když v pokoji omamnou látku našli, svedl vše na svého spolubydlícího, nevinného Matta.

Od rvaček zpět ke psaní

Když Matta z Harwardu vyhodí, zhroutí se mu svět. V hloubi srdce nechce zklamat svého otce, významného světového investigativního novináře. Odletí z Ameriky za sestrou do hlavního města Anglie, kde se seznámí s Petem, který je vedoucí funclubu GSE. Ten jej poprvé přivede na zápas West Ham United s Birminghamem. Společně se dají do rvačky proti největším birminghamským rivalům.

Matt při ilegálních aktivitách pociťuje novou sílu a sebevědomí. To, že studoval žurnalistiku, svým novým přátelům tají. Mohli by to chápat tak, že se s nimi chce sblížit a přitom odhalit jejich nezákonné aktivity.

Věci se zkomplikují, když Matta přistihnou s otcem u vchodu budovy The Times. Nikdy by přátelé nezradil, navíc už nějaký čas přemýšlí, že novinařina pro něj není to pravé.

Nakonec se však kvůli podezření z toho, že je Matt novinář, strhne válka mezi fanoušky z celého Londýna. Mattův přítel Pete při boji přijde o život. To Mattovi znovu otevře oči. Následně vymyslí svůj plán, jak se vrátit na školu, ale fotbal mu zůstane v srdci na vždy.

Přidat komentář