Skautský institut v Olomouci navštíví Ján Simkanič z Deníku N

Olomoucký skautský institut před nedávnem oslavil rok své existence. Za tu dobu stihl pozvat řadu hostů z oblasti skautingu, aktivismu ale i žurnalistiky. Zanedlouho se k nim přidá i ředitel Deníku N, Ján Simkanič.

Debata slibuje rozebrat témata okolo vzniku deníku a jeho spolupráci se slovenským Denníkem N. Vhled do světa médií má zprostředkovat i dlouholetá Simkaničova praxe v této oblasti.

Besedu bude moderovat student žurnalistiky z Univerzity Palackého Matěj Richtr. ,,Právě dialog studenta žurnalistiky se zkušeným člověkem co se v médiích pohybuje dlouhodobě, může přinést i nové pohledy na věc,” komentuje Richtr. Prostor budou mít ale i dotazy z publika.

Ján Simkanič se v českých médiích pohybuje už řadu let. Jako novinář přispíval do Literárních novin, týdeníku Respekt, Lidových novin nebo na server lupa.cz. V roce 2006 stál u zrodu internetové ankety Křišťálová Lupa.

Od minulého roku je ředitel nejmladšího deníku u nás, Deníku N. Ten jak ve své tištěné, tak internetové podobě poskytuje prostor renomovaným novinářům ze všech koutů žurnalistického spektra. Můžeme v něm najít články Petry Procházkové, Jana Moláčka, Lukáše Prchala, Jakuba Zelenky, Filipa Titlbacha či Jany Ustohalové.

Deník N vznikl na podzim loňského roku. Za tu dobu si stihl vybudovat poměrně četnou čtenářskou základnu. Otevřel také řadu rozebíraných kauz v české společnosti. Sám také těží ze spolupráce s jeho slovenským protějškem, Denníkem N, díky kterému vznikl.

Debata proběhne 28. listopadu od 17 hodin přímo ve Skautském institutu na Dolním náměstí. Podrobnosti naleznete zde.

Přidat komentář