Studenti diskutovali fenomén fakenews s moderátory ČT

Druhé květnové odpoledne patřila zaplněná aula Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci přednášce s názvem FAKE NEWS: pravda, lži a polopravdy ve veřejném prostoru.

Mezi hlavní řečníky patřili moderátor České televize Michal Kubal, redaktor a moderátor České televize Tomáš Drahoňovský, dále Kamil Kopecký a René Szotkowski z Centra prevence rizikové virtuální komunikace Univerzity Palackého v Olomouci a v neposlední řadě Karel Páral z katedry mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky Filozofické fakulty Univerzity Palackého.

Přednáška se skládala z několika částí, ve kterých se každý z hostů věnoval dané problematice. O úvod se postaral Michal Kubal, který shrnul historii fenoménu fakenews a jejich postavení napříč různými státy světa, včetně České republiky. Dvojice Kamil Kopecký a René Szotkowski představili vtipnou formou známé hoaxy a podvody, číhající na internetu. Moderátor Tomáš Drahoňovský se během své přednášky věnoval nestrannosti informací a v současné době velmi diskutovanému tématu, vztahu politiky a médií. Celou sérii přednášek uzavřel politolog Karel Páral a následná diskuze.

Přidat komentář