TV Architect je kombinací zpravodajského webu a televizního kanálu

Prostředí internetu se rozrostlo o novou televizní stanici. Tentokrát jde o TV Architect, která svým divákům nabízí obsah zejména z oblastí architektury, developmentu a stavebnictví. Jako sesterská stanice TV Bydlení začala vysílat začátkem listopadu. TV Architect vznikla jako kombinace zpravodajského webu a televizního kanálu. Pro své diváky si tvůrci připravili devět různých tematických okruhů, které se zaměřují jak na inovace a technologii, tak na veřejný sektor, zelenou architekturu nebo historii a aktuality.

„Nápad předávat komplexní informace ze světa architektury na jednom místě vznikl vlastně z nedostatku času. Připravoval jsem si podklady a všechny informace jsem nacházel velmi roztroušené. Byla to mravenčí práce a trvala dost dlouho, a tak mě napadlo, že by bylo skvělé, kdyby mi ji urychlilo něco, kde budu mít všechno potřebné pěkně pohromadě,“ uvedl jednatel TV Architect Pavel Basl.

TV Architect se snaží informovat o veškerých novinkách a projektech, zároveň nabízí pohled na nejrůznější stavby v tuzemsku i ve světě. Televize nabízí i vlastní seriál s názvem Skryté poklady architektury, na kterém se podílí historik architektury Zdeněk Lukeš a ředitelka brněnské Vily Tugendhat Iveta Černá. Vysílání není určeno pouze laikům, ale i odborníkům. „Cílovým divákem je ten, kdo se zajímá o moderní technologie a trendy ve stavitelství a není mu lhostejné prostředí, ve kterém žije,“ uvedla šéfredaktorka TV Architect Nina Fibigerová.

Internetová televize TV Architect začala vysílat 7. listopadu. V současné době spolupracuje s více než devadesáti zahraničními studii jako je Zaha Hadid Architects nebo CEBRA. Celý obsah vysílání lze přepnout také do angličtiny.

Přidat komentář