Budoucí novináři chtějí vyjádřit svůj názor pomocí Studentské žurnalistické konference

Studenti žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci organizují Studentskou žurnalistickou konferenci. Program se skládá ze seminářů a diskuzí. Hlavním bodem programu je panelová diskuze na téma Nové výzvy pro žurnalistiku v současném informačním nadbytku. Organizátoři očekávají aktivní zapojení účastníků.

„Média zažívají krušné období,“ zdůvodňují organizátoři Studentské žurnalistické konference její vznik. Jednodenní program sestavený z seminářů a diskuzí proběhne 4. května na Katedře mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky.

Cílem konference bude primárně dát prostor všem účastníkům, aby mohli vyjádřit svůj názor a poslechnout si názory odborníků na témata týkající se médií. V dopolední části studenti nahlédnou pod pokličku politainmentu společně s politoložkou Evou Lebedovou, která se bude zabývat otázkou, jestli se máme bát trivializace politiky. Odpolední část zahájí paralelně projekt Zvol si info a Freestyle diskuze. Zástupci projektu Zvol si info účastníkům předají své zkušenosti z oblasti mediální gramotnosti a vysvětlí, jak nebýt loutkou propagandy. Ve Freestyle diskuzi budou hosty samotní účastníci, kteří povedou dialog na téma Vzdělávání žurnalistů. Organizátoři se zároveň domluvili s vedením své katedry na tom, že z tohoto bodu programu vyhotoví stanovisko a následně jim ho předají jako názor budoucích žurnalistů. Na závěr konference proběhne Panelová diskuze na téma Nové výzvy pro žurnalistiku v současném informačním nadbytku.

Věřím, že se studenti aktivně zapojí v diskusích. To jim podle mě dá víc, než jen poslouchání na přednáškách,“ říká o konferenci Martina Lusková, jedna z organizátorek projektu.

Přidat komentář