Česká televize rozšířila nabídku HD programů

Výsledek obrázku pro česká televize

Užívat si pořad ve vysokém rozlišení je již pro českého diváka standardem. Česká televize proto nezapomíná přání svých diváků plnit. Od poloviny listopadu nabízí ze své škály programů další tři v HD rozlišení. K ČT 1, 2 a sport je tak přidají i stanice Art, Déčko a zpravodajská ČT 24.

Vítězem veřejné zakázky se stala společnost M7 Group, S. A., která zastane funkci dodavatele satelitního vysílání multiplexu veřejné služby na následující tři roky. Společnost zajistí šíření všech šesti kanálů České televize v HD kvalitě, k tomu i jeho dvou regionálních mutací a dalších služeb např. duální zvuk, hybridní broadcastová televize HbbTV, elektronický průvodce pořadu EPG, teletext nebo zvukový formát Dolby, pokud je k dispozici.

Nový dodavatel spustíil distribuci 15. listopadu. Vysílání bude nadále poskytováné prostřednictvím satelitu Astra na pozici 23,5 stupně východně. Uživatele, kteří budou muset přeladit své přijímače, bude ČT včas informovat prostřednictvím vysílání, webových stránek i teletextu.

Česká televize doposud platila za satelitní služby více než 20 milionů korun za rok. Na základě nové veřejné zakázky však byla cena za šíření šesti kanálů snížena téměř na třetinu původní ceny. Ušetřené peníze plánuje televize investovat do posílení tvorby, a rekonstrukce studií na Kavčích horách.

Přidat komentář