Český rozhlas pokračuje v rozsáhlých personálních změnách

Český rozhlas - logo, znakGenerální ředitel Českého rozhlasu (ČRo) René Zavoral představí na veřejném zasedání 27. července plánované personální změny ve vedení několika stanic ČRo. Změny se budou týkat šéfredaktorských postů stanic Dvojka, Radio Praha a Vltava.

Křeslo šéfredaktora Dvojky opustí 31. července Miroslav Dittrich, který v této pozici působil od října 2013. „Miroslav Dittrich odvedl za dobu svého působení v Českém rozhlasu velký kus poctivé práce. Chtěl bych mu za jeho přínos pro vysílání Dvojky i celého Českého rozhlasu poděkovat a popřát mu mnoho štěstí v dalším soukromém i profesním životě,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Od 1. srpna jej nahradí novinář, historik, editor a autor rozhlasových dokumentů Martin Groman. Ten je předsedou Sdružení Ferdinanda Peroutky a s Českým rozhlasem už patnáct let spolupracuje externě.

Beze změny se neobejde ani zahraniční vysílání ČRo. Novou šéfredaktorkou stanice Radio Praha bude od 1. září Klára Lukešová-Stejskalová, která doposud působila v rozhlase jako vedoucí zahraniční redakce. Na pozici šéfa Radia Praha vystřídá Miroslava Krupičku, který v ní působil dlouhých 18 let. „Také Miroslavu Krupičkovi patří poděkování za jeho dlouholetou práci pro stanici Radio Praha a za formování podoby zahraničního vysílání,“ uvedl generální ředitel Zavoral.

A do třetice se nového vedení dočká i stanice Vltava. A to i přesto, že v otevřeném výběrovém řízení na nevybrali žádného kandidáta. Vedení Vltavy tak od 1. srpna dočasně převezme editor redakce kulturní publicistiky Antonín Pfeifer.

Přidat komentář