O2 představilo nové kanály, fanoušci tenisu se dočkají až příští rok

o2sportSpolečnost O2 už na počátku dubna oznámila svůj záměr spustit tři nové sportovní kanály. Vzhledem k výrazné expanzi sportovního obsahu plánuje rozdělit stávající kanál O2 Sport na nové tematické kanály zaměřené na fotbal, hokej a tenis. Nyní už má O2 jasnější představu o tom, kdy se budou nové kanály vysílat. Nové plány prozradil na konferenci reklamního festivalu PIAF David Duroň, marketingový ředitel O2 pro segment domácností.

Televizní divize operátora O2 přišla s novými informacemi o plánovaných sportovních kanálech. Ty doplní hlavní stanici O2 Sport a zprostředkují divákům zážitek z nejoblíbenějších sportů v Česku. Specializované kanály se budou jmenovat jednoduše podle sportu, na který se zaměří, tedy O2 TV Tenis, O2 TV Hokej a O2 TV Fotbal. „Tenisový spustíme začátkem příštího roku, v lednu. Hokejový bude, až si sáhneme na práva k extralize. Fotbalový bude ještě letos,“ řekl Duroň. Dodal, že televize nabídne nejen klasické lineární vysílání, ale i možnost pustit si video na vyžádání, to znamená s funkcí zpětného zhlédnutí nebo z archivu. „Budou mít v sobě veškeré funkcionality, které nabízí hlavní kanál, tedy včetně multidimenze,“ uvedl Duroň před dvěma týdny, kdy O2 nový koncept představilo.

Premiéra tenisového kanálu se pravděpodobně bude krýt se začátkem tříletého kontraktu na ženskou sérii WTA v rozmezí let 2017 až 2019. O2 plánuje zařadit do programu všechny tenisové turnaje žen okruhu WTA, což dělá až dva tisíce zápasů, včetně finále Turnaje mistryň v Singapuru. Kromě ženských zápasů se diváci mohou těšit na zavedený tenisový WTA magazín a záznamy z 54 turnajů z celého světa. Tříletá smlouva dále zahrnuje více než 3000 hodin živých přenosů, které neopomenou ani domácí klání z Prague Open.

Samostatný kanál věnovaný pouze tenisu vítají i sami hráči. „Je skvělé, že tenisoví fanoušci budou moci sledovat okruh WTA na O2 Sport. Od roku 2017 na ně čeká velká porce zápasů. Moc se těším, až vás všechny příští sezonu uvidím,“ sdělila divákům O2 Sport nejlepší česká tenistka Petra Kvitová.

Tenisový kanál láká diváky i na ne zcela běžný formát multidimenze. Jedná se o nový způsob sledování, který uživateli umožňuje zcela ovládat a kontrolovat televizní obsah. Díky multidimenzi lze sledovat několik sportovních přenosů současně a přepínat mezi různými kamerami. Tento způsob nabízí i další funkce, jako třeba nahrávání pořadu nebo přepínání mezi různými jazykovými verzemi pořadu, divák tak není pouhým pasivním příjemcem. „Jsme moc rádi, že jeden z nejúspěšnějších českých sportů za poslední roky se stěhuje na O2 Sport. Plánujeme zprostředkovat maximální počet zápasů, kde naplno využijeme funkce multidimenze. Divák tedy bude moci sledovat souběžně i několik zápasů z různých turnajů,“ doplnil Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 Sport.

Přidat komentář