Mediator 1 nově funguje i na Instagramu

Mediator 1 od roku 2015 začal fungovat na Facebooku o rok později se přidal Twitter. Nyní ho nově můžeme sledovat i na Instagramu. Mezi pravidelnými rubrikami, které známe už z podoby zpravodajského webu, můžeme jako novinky na Instagramu najít například i naučné kvízy a nebo fotografie přímo z redakčních porad.

Instagram Mediatora 1 se aktivně rozjel v březnu 2023 pod názvem @mediator1_kmksz. V současné době je na něm přes 30 příspěvků a každý týden přibývají další. Díky nim má sledující zajištěný přehled o tom, co aktuálně na webu vyšlo za články, který z redaktorů je napsal a v popisku příspěvku najdeme i kratší text, který o konkrétním článku vypovídá.

Celý design Instagramu Mediatora 1 ladí s barvami webu. Nechybí zde ani červená obrazovka do světa médií, na kterou jsou v souvislosti s tímto zpravodajským webem všichni zvyklí. Veškerou grafiku příspěvků mají na starost správci sociálních sítí Mediatora 1 Lucie Mazurková a Daniel Moravec. „Jsem vděčný za to, že jsem si v rámci Mediatora 1 mohl takovouto práci vyzkoušet. I když jsem grafiku předtím nikdy nedělal, baví mě to a se vzhledem našeho Instagramu jsem spokojený,” řekl Moravec.

 

 

Další neméně důležitou součástí instagramového profilu jsou výběry, kterých je hned několik. Můžeme v nich sledovat nejčtenější článek měsíce, přiučit se něco z kalendária, nakouknout do zákulisí redakce a nebo se zúčastnit zábavného úterního kvízu. Mazurková za svůj nejoblíbenější výběr označila ten s názvem Redakce. „Mě osobně nejvíc baví výběr Redakce, líbí se mi, že je plný barev. Ukazuje lidem, že za Mediatorem 1 stojí více lidí, ne jen pár, jak by se mohlo zdát a dovoluje jim nahlédnout do zákulisí práce našich redaktorů.”

Každé úterý v 15:30 na Instagramu Mediatora 1 vychází kvíz se sérií otázek týkajících se konkrétního bloku v oblasti médií. Díky funkcím Instagramu se člověk, který se kvízu zúčastnil, okamžitě dozví svoji úspěšnost a správné odpovědi ke všem otázkám. „Na rubrice Kvízy mi přijde super, že se do toho můžou zapojit všichni naši sledující a zjistit díky tomu i něco nového,” dodala Lucie Mazurková.

Výběr s názvem Kalendárium, který přebral inspiraci z rubriky na webu Mediatora 1, sledující informuje o významných datech historie i současnosti médií. „Díky tomu, že příspěvky do Kalendária připravujeme, edukujeme tak nejen naše sledující, ale i sebe a to se hodí,” poznamenali se smíchem správci sociálních síti Mediatora 1.

Sledující rostou, příspěvky přibývají a témata do kvízů nebo kalendária jen tak nedojdou. Na instagramu Mediatora 1 se je určitě na co těšit.

Přidat komentář