Novým šéfredaktorem Aktuálně.cz se od dubna stal Pavel Švec

Od prvního dubna se novým šéfredaktorem zpravodajského webu Aktuálně.cz stal dosavadní zástupce šéfredaktora Pavel Švec. Nahradil tak Jana Nevyhoštěného, který se po sedmi měsících na pozici šéfredaktora rozhodl rezignovat.

„Samozřejmě je velká výzva řídit zpravodajský web, který patří mezi pětici největších v Česku, mimořádně zajímavá mise. V Aktuálně.cz jsou super novináři a těším se, že se nám podaří web v době dominantních hráčů na trhu, sílících sociálních sítí nebo umělé inteligence posunout o další kousek dál. Díky mým předchůdcům máme na čem stavět,“ uvedl Pavel Švec.

Pavel Švec započal svou novinářskou kariéru v roce 2010 v pražské regionální redakci MF Dnes. V roce 2014 se stal členem celostátního reportérského oddělení tohoto deníku. Mezi jeho hlavní témata patřila historie, politika nebo životní prostředí. Od roku 2018 vedl domácí redakci MF Dnes. Ve funkci vedení zůstal dva roky a v roce 2020 pak nastoupil na stejnou pozici do Aktuálně.cz. V roce 2022 si získal místo zástupce šéfredaktora a zároveň i šéfdramaturga videopořadu Spotlight.

„Co se týče struktury redakce, sloučí se domácí, zahraniční, ekonomická a názorová rubrika do jednoho zpravodajského oddělení. Primárním cílem je zefektivnit a operativněji nasměrovat kapacity redakce na důležitá témata. Vedle toho se budeme soustředit na videoobsah nebo vizuální stránku jednotlivých formátů a obecně chceme Aktuálně.cz pojmout moderněji,“ prozradil Švec ke změnám, které se v redakci odehrají.

V tiskové zprávě Aktuálně.cz uvedlo, že pod vedením Pavla Švece se chce web více soustředit na prohlubování spoluprací s dalšími tituly Economie a to zejména v oblasti ekonomie a byznysu.

„V novinářských týmech Economie máme mnoho kvalitních novinářů s manažerskými kompetencemi. Rozhodnout se, komu svěřit řízení Aktuálně.cz, proto nebylo jednoduché. Pavel Švec je respektovaným členem redakce, který má za sebou skvělé výsledky. To spolu s jeho vizí rozvoje Aktuálně.cz rozhodlo. Přeji Pavlovi v nové roli mnoho úspěchů. Nepochybuji, že bude v roli šéfredaktora úspěšný,“ dodala generální ředitelka Economie Lenka Černá.

Přidat komentář