Snaží se Prima+ napodobit Voyo? Prima představila svou novou streamovací službu

Prima přišla s novou streamovací platformou s názvem Prima+. Nahradila aplikaci iPrima. Vydělali na tom především předplatitelé iPrimy, kteří se se svými starými přihlašovacími údaji přihlásí i do nové aplikace a dostanou automaticky nejvyšší tarif za nezměněnou cenu. Služba vzhledově i funkcemi připomíná již dvanáct let existující Voyo od konkurenční Novy.

Prima+ nabízí tři tarify. První tarif je bezplatný a nabízí asi 150 českých a zahraničních titulů a obsahuje reklamy. Určitě se to vyplatí, pokud nechcete utrácet peníze za své oblíbené seriály, musíte se ale spokojit s SD kvalitou. Po zvolení této možnosti se na úvodní stránce zobrazí upoutávka na film či seriál, který ovšem nemám jako uživatel bezplatného tarifu k dispozici.

Po kliknutí na film se přehrají tři reklamy různé délky, které nejdou přeskočit. Reklamy se přehrávají i během sledování. Pod videem mi Prima+ začala nabízet „filmy podle vašeho gusta“. V tu chvíli jsem měla účet založený asi 5 minut, takže mi to nabízelo filmy jen na základě jedné věci, kterou jsem si pustila. Bezplatný tarif nabízí méně obsahu a už od začátku upozorňuje na možnost lepšího tarifu.

Druhý tarif „Light“ za 99 Kč měsíčně nabízí více obsahu, včetně exkluzivní tvorby pro Prima+. Stále musíme počítat s reklamami, kterých je ale méně než v bezplatném tarifu. Zároveň uživateli nabízí kvalitu obrazu v HD rozlišení. Třetí tarif „Premium“ za 149 Kč měsíčně neobsahuje žádné reklamy a kvalita obrazu je v nejvyšším rozlišení Full HD (nejkvalitnější rozlišení pro sledování filmů a seriálů). V placených verzích se zpřístupní veškerý obsah a rozdíl mezi nimi je pouze v kvalitě obrazu.

Co mi u Primy+ chybělo byla kolonka pokračovat ve sledování. Od ostatních streamovacích platforem jsem zvyklá, že se mi filmy a seriály, které sleduji, zobrazí v této kolonce a můžu se k nim kdykoliv vrátit. U Primy+ se dá k obsahu dostat pouze přes tlačítko „moje“, ale neuloží se tam, kde jsem naposledy skončila. U Voyo už „pokračovat ve sledování“ je.

Celkový vzhled je podobný jako u ostatních stránek na sledování videí. Nejdřív se zobrazí upoutávka na film nebo seriál a dále nabídky, co sledovat. Služba vypadá podobně jako konkurenční Voyo akorát v jiných barvách.

Rozdíly mezi Primou+ a Voyo najdeme v kolonce nastavení. Prima+ má nastavení propracované, ovšem zarážející jsou informace, které o sobě můžete vyplnit. U obou je nutné zadat e-mail, jméno, příjmení a heslo. U Voyo navíc můžete přidat pohlaví a datum narození. U Primy+ jsou mimo to kolonky pro zadání přesné adresy, telefonního čísla, vzdělání a profesního postavení. Není ale vysvětleno, z jakých důvodů tyto údaje služba nabízí k vyplnění.

Zrušení předplatného je jednodušší u Primy+, stačí pouze kliknout na zrušit a automatická platba z účtu se zruší. Voyo se třikrát zeptá, zda opravdu chcete službu zrušit, jaký k tomu máte důvod a jestli se plánujete k Voyo vrátit.

Prima+ mi spíše, než jako streamovací platforma, připadá jako online knihovna. Umožňuje sledování pořadů, které jinde pravděpodobně nenajdete. Placená verze obsahuje zajímavé filmy a seriály a každý si tam něco najde. Prima+ pravděpodobně nebude mít úspěch jako Voyo, ale pro skalní fanoušky Primy je to dostačující služba.

Přidat komentář