Mediátor1 končí svou činnost

Internetové médium bude aktivní už jen do konce semestru. Zrušení odůvodnila šéfredaktorka nedostatečnou snahou studentů kurzu. Katedra nenašla nového šéfredaktora a uzavřela celý kurz. Studenti ale mohou přejít na PRES.

„Poslední dobou studenti na kurzu místo kvalitních článků kopírují obsahy jiných stránek, jen aby dostali zápočet. Je vyčerpávající stále dokola opakovat, že takhle to opravdu nefunguje, když v dalším článku to udělají znova,“ uvádí šéfredaktorka Věra Bartalosová. „Náplní mé práce bylo hledat za studenty mediální linku a vysvětlovat, jak se píší uvozovky,“ popisuje šéfredaktorka. „Myslím, že Mediátor1 byl skvělý projekt a rozhodně ho nelituji, ale bude lepší ukončit ho, než začne pomalu umírat,“ dodává Bartalosová.

Kvůli současné zaplněnosti kurzu se katedra snažila najít pro tento workshop nového šéfredaktora. „Náhradu jsme bohužel nenašli, protože tahle pozice vyžaduje spoustu práce navíc. Všichni naši kantoři jsou v tuto chvíli plně vytíženi,“ vysvětlil vedoucí katedry mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky Petr Orság.

Studenti si od zimního semestru už nebudou moci kurz zapsat. Konkurenční redakční workshop PRES však pokračuje ve své činnosti a studenti tak mohou od nového semestru přejít na tento kurz. „Počítáme s nárůstem zájmu o kurz a plánujeme zvýšit kapacitu,“ uvádí šéfredaktor PRESu Tomáš Holešovský.

Podrobnosti o zrušení kurzu zveřejnila katedra v oficiálním tiskovém prohlášení.

Přidat komentář