Marek Wollner nastupuje do redakce deníku Forum 24

Po svém odchodu z České televize kvůli nařčení z bossingu a sexuálního obtěžování se stává Marek Wollner posilou redakce deníku Forum 24. Od března je hlavním editorem politické sekce.

Známý novinář a investigativec Marek Wollner posílil 1. března vydavatelství Forum 24. Působí jako hlavní editor politické sekce tištěného Týdeníku Forum.

Smlouvu podepsal s ředitelem vydavatelství Pavlem Šafrem. Součástí zmíněného dokumentu je také dohoda o přípravě video a audio obsahu. Ten ale Wollner nemůže publikovat okamžitě, termín spuštění projektu musí respektovat dohodu novináře s Českou televizí.

„Redakce deníku Forum 24 a Týdeníku Forum vítá nástup Marka Wollnera a slibuje si od jeho příchodu posílení reportážního rozměru i nový důraz na svobodnou kritickou žurnalistiku,“ uvedla na své internetové stránce redakce deníku.

Marek Wollner tak otevírá novou etapu své novinářské kariéry. Ta předchozí skončila 13. ledna po vzájemné dohodě s Českou televizí. Právě ve veřejnoprávní televizi působil Wollner téměř 24 let.

Ve svém emotivním vyjádření na Twitteru popsala Česká televize Wollnera jako jednoho z nejlepších novinářů v zemi. „Především díky němu se Reportéři ČT stali respektovaným pořadem, který mnohokrát prokázal, že dokáže otevírat nová témata a rozkrývat i velmi složité a závažné celospolečenské kauzy,“ popsala novinářovu kariéru televize.

Své dlouhé působení v České televizi ukončil Wollner ve stínu nařčení z bossingu a sexuálního obtěžování. V souvislosti s obviněním nemohl moderovat a řídit již zmíněný pořad Reportéři ČT. Televize následně ustavila komisi, které se měla nevhodným chováním zabývat.

Marek Wollner zásadně odmítá, že by k nějakému nevhodnému chování z jeho strany docházelo. Stejný závěr přineslo také interní vyšetřování České televize. Podle závěrečné zprávy nevyplynulo, že by Wollnerovo jednání neslo znaky trestného činu.

Přidat komentář