Česká televize je připravená na olympijské hry

Už v pátek začínají sportovci bojovat o cenné kovy na olympiádě v Pekingu. Česká televize v roli nevýhradního vysílatele poskytne fanouškům 240 hodin podívané. Kromě samotných sportů má také připravené dva pořady, kde proběhnou shrnutí událostí celého olympijského dne.

Svátky sportu se odvysílají na stanici ČT sport a na jeho webu. Kvůli časovému posunu se většina živých přenosů odehraje v ranních a dopoledních hodinách. „Program ČT sport tak zkombinuje přímé přenosy s odpoledními záznamy a večerními reprízami. Kromě toho denně v šest hodin večer poběží Hodina z Pekingu, v níž divákům nabídneme přehled všech závodů a soutěží daného dne. Krátké sestřihy doplníme ohlasy českých sportovců i autorskými příspěvky našich reportérů z dějiště her,“ láká na olympijské vysílání jeho autor Robert Záruba.

Česká televize vyslala do Číny dohromady osmnáct novinářů. Jelikož se olympijské dění odehrává současně ve třech lokacích, do každé nasadili jednoho redaktora. Kromě Roberta Záruby se jedná o Michala Dusíka a Petra Kubáska. Ti mají společně na starosti již zmiňovaný pořad Hodina z Pekingu. Do něj se budou zapojovat i reportéři, kterých na olympiádu dorazilo celkem sedm. Osmnácti člennou skupinku ještě doplní osm komentátorů.

Pořad Olympijský večer z Prahy shrnutím uzavře každý den a nabídne i nejdůležitější reprízy. Bude ho možné sledovat vždy večer v osm hodin. Vedle moderátorů Barbory Černoškové a Jana Smetany se zde objeví i hosté z řad sportovců a sportovní experti.

Na webu ČT sport si také fanoušci mohou poslechnout podcastový speciál Peking fokus. Ten má za úkol přinášet posluchačům v průběhu olympiády novinky o aktuálním dění. Již v tuto chvíli podcast nabízí rozhovory s vybranými sportovci české výpravy.

Přidat komentář