Šéfredaktor Radek Kedroň opouští iRozhlas.cz

Radek Kedroň opouští místo šéfredaktora iRozhlas.cz. Od 1.března 2022 zaujímá post zástupce šéfredaktora Seznam Zprávy.

„Bylo to mé nejtěžší profesní rozhodnutí. Přece jen se podařilo to, čemu na startu málokdo věřil. Na rozparcelovaném trhu, s 15hlavým týmem jsme stvořili web, který nabízel inovativní formáty, záhy se propracoval mezi TOP10 zpravodajských serverů, který sleduje 1,7 mil. čtenářů měsíčně. Nerad uhýbám. Problémy jsem řešil s otevřeným hledím, čelně. Jak už to bývá, důvodů k odchodu bylo víc. Ten zastřešující je, že vzhledem k ekonomickým škrtům už podle mě není možné dělat iROZHLAS v dosavadní šíři a kvalitě, o rozvoji nemluvě,“ uvedl Kedroň na svém Twitter účtu.

Radek Kedroň dříve vedl web Lidovky.cz nebo domácí zpravodajství časopisu Týden. Nyní bude spolupracovat s týmem Seznam Zprávy, kde působí jako šéfredaktor Jiří Kubík. „Mám velkou radost, že nám Radek Kedroň, výborný novinář i manažer, pomůže rozvíjet významnou část našeho obsahu a nabízet čtenářům a posluchačům Seznam Zpráv nové formáty,“ říká Kubík. S Kedroněm spolu spolupracovali již v roce 2002 v MF Dnes.

V minulých letech pod jménem Kedroně vychází kniha Operace Rath, kde se věnuje kauze exposlance Davida Ratha. Druhá kniha nesoucí název Sněžím! Deník bílé mafie odhaluje korupční kauzu Nemocnice Na Homolce.

Post šéfredaktora iRozhlasu zastával Kedroň od dubna roku 2017. Kdo nastoupí na jeho místo zatím není známé.

Přidat komentář