Novinář v popkultuře: Slunečná

Současný úspěšný seriál televize Prima není jen o lásce mezi bohatým podnikatelem Jankem a majitelkou statku Týnou. V několika epizodách se objevuje také svérázný investigativní novinář bulvárního časopisu Reflektor Luděk Honzák, který dějem pořádně zamíchá.

Luděk Honzák, kterého v seriálu hraje Alexandr Borodin, má více tváří. Poprvé se objevil ve 49. epizodě, kdy se snaží přijít na kloub záhadnému zmizení bohatého obchodníka Košuta. Za zmizením má stát jiný podnikatel, John Linhart, který k tomu má podle Honzáka hned několik motivů. Postupně se však ukazuje, že i on sám má důvod, proč za údajnou vraždu vinit právě Linharta. Tomu se totiž kdysi podařilo zlikvidovat firmu novinářova otce a následně ji pod cenou koupit. Nyní tak vycítil šanci, jak získat peníze, o které jeho rodinu Linhart připravil zpět. Aby dosáhl svého cíle, rozhodl se zneužít svého zaměstnání v populárním médiu a spojit zmizení Košuta se jménem Linharta. Vydíráním mu pak hrozil, že pokud nezaplatí požadovanou částku, vydá o něm článek, který ho z vraždy usvědčí. Ačkoliv se Honzák snažil sebevíc, požadovaných padesát milionů zpět nedostal. Nicméně se mu dařilo přesvědčovat lidi o pravdivosti lživých článků a částečně tak Linhartovi zničit pověst.

Podruhé přichází na scénu naopak pomoci synovi Johna Linharta vypátrat, kam jeho otec zmizel. Díky svému vlivu zabrání, aby se informace o tom, že je nezvěstný, dostala do novin. Nikdo mu nevěří, že by ho sám se svým týmem informátorů mohl najít. On to však bere jako výzvu dokázat všem, jaký má vliv. A to se mu také nakonec daří. Kupodivu všech se mu ho podaří vypátrat na Slovensku.

 

 

Přidat komentář