Vánoční program připravují všechny velké televize, nadílky se dočkají i sportovní diváci

Vánoční svátky se blíží a všichni a televize se předhánějí v nabídce pohádek a filmů, bez kterých si Vánoce málokdo dokáže představit. Ani letos televizní diváci nepřijdou o tradiční Popelku či Kevina ve filmu Sám doma. Těšit se však mohou také na řadu premiérových snímků.

Česká televize již tradičně do vánočního vysílání zařadila pohádky Tři oříšky pro Popelku, Anděl Páně, Peklo s princeznou, Čert ví proč a Dvanáct měsíčků. Z filmů jsou to například Pelíšky, Na samotě u lesa nebo Slavnosti sněženek. Vrcholem štědrovečerního večera bude nová pohádka Karla Janáka s názvem Jak si nevzít princeznu. Připravená je také premiéra pohádky ve znakovém jazyce O kouzelné rybí kostičce. Do silvestrovského programu pak zahrnula zábavní pořad Největší flám s Jiřinou Bohdalovou, ve kterém vystoupí i Marek Eben či Bolek Polívka. Nový rok uzavře minisérií Marie Terezie.

Nova nabídne oblíbené pohádky Tři bratři, Byl jednou jeden král, Čertova nevěsta, Jak se budí princezny nebo Nejkrásnější hádanku. Chybět však nebudou ani klasiky jako je Mrazík či komedie Láska nebeská. „Letošní Vánoce na Nově stavíme především na tradičních českých i zahraničních pohádkách, filmech a seriálech pro celou rodinu,“ vysvětluje ředitelka programu TV Nova Silvia Majeská.

Nova nezapomíná ani na fanoušky seriálu Ulice, kteří se mohou těšit na její speciální vánoční díl. V něm zazní nová píseň zpěváka Pavla Callty, který se tak zároveň se svou epizodní rolí barmana v seriálu rozloučí. Ochuzeni nezůstanou ani nejmenší. Ti se dočkají animovaného filmu Shrek a Pirátů z Karibiku. Bohatá vánoční nadílka čeká také na předplatitele Voyo. V premiérové nabídce bude šestidílný komediální seriál Vegani a jelita, který je scenáristickým debutem herce Michala Isteníka. Nebude chybět ani film Deníček moderního fotra.

Oslavy konce roku Nova tradičně spojí se speciálním silvestrovským vydáním Televizních novin. Diváci se mohou těšit jak na nepovedené klapky ze seriálů, tak na unikátní pohled do zákulisí zpravodajství. Na speciál Televizních novin pak naváže show Silvestr 2021 – Utržení ze řetězu!, kterou připravili moderátoři Aleš Háma s Ondřejem Sokolem.

Také vánoční svátky na Primě budou ve znamení pohádek. Před Štědrým dnem odvysílá premiéru česko-německé pohádky Unesená princezna a také nestárnoucí Pretty Women. Na samotný Štědrý den si pro diváky připravila Hurvínka a kouzelné muzeum. Na něj navážou pohádkové klasiky Sedmero krkavců a Kouzelný měšec. Vrcholem večera bude opět divácky velmi oblíbený film Sám doma. S letošním rokem se Prima rozloučí českými filmy Šíleně smutná princezna, Tři chlapi na cestách či komedií Zdeňka Trošky Slunce, seno, erotika.

Z letošního bohatého vánočního programu si vybere opravdu každý a pokud by se přeci jen někdo našel, může přepnout na sportovní kanály. „I během Vánoc poběží naplno sezona NHL, kde je možné sledovat v akci třeba Čechy Tomáše Hertla a Davida Pastrňáka. Fanoušci basketbalu se zase mohou těšit na utkání NBA i s Čechy Satoranským a Krejčím,“ ujišťuje šéfredaktor sportovní redakce TV Nova Dušan Mendel.

Přidat komentář