Modernizace ČT v podobě iVysílání a webových programů

V pondělí spustí Česká televize (ČT) novou generaci iVysílání a později i online video platformu, která nabídne přehlednější katalog programů, vyšší komfort, škálu exkluzivního obsahu i nabídku uzpůsobenou pro diváky se smyslovými znevýhodněními.

„Realizace tohoto kroku pro nás znamenala řadu analýz, výzkumů, testů a neviditelných technologických změn, které se budou v uživatelském prostředí projevovat postupně, od letošního prosince až do konce příštího roku. Jsem rád, že první výsledky můžeme nabídnout divákům už nyní, před Vánocemi, a nabídnout jim tak kvalitní alternativu k našemu televiznímu programu,” říká generální ředitel České televize Petr Dvořák. 

První fáze proměny iVysílání, kterou ČT nabídne v pondělí 6. prosince, se bude skládat zejména ze změny designu, změny přehrávače a uzpůsobení obsahu pro nevidomé ve formě intuitivního ovládání přes klávesnici a optimalizace pro hlasové čtečky. 

Kromě vylepšení iVysílání se ČT zaměřila na vývoj nových internetových formátů. „Ještě letos nabídneme internetovým divákům cykly RapStory, Do divočiny a Kritika budoucnosti,” doplňuje Dvořák. IVysílání bude nově obsahovat také zahraniční  tvorbu určenou výhradně pro online platformu. V průběhu prosince se to bude například německá fantasy Dům plný strachu a německo-italský film Momo natočený podle předlohy autora románu Nekonečný příběh. Dále se nám představí dokumentární série z Dánska s názvem Jsme svoji vyprávějící o páru s downovým syndromem. 

První změny proběhnou v prosinci tohoto roku, avšak finální podobu bude televize odhalovat postupně během příštího roku. Mezi dalšími inovacemi bude například nová aplikace pro HbbTV nebo aplikace pro mobilní telefony a chytré televizory.

Přidat komentář