Novinář v popkultuře: Stranger Things

Úspěšný americký seriál Stranger Things nabízí napětí, strach, ale i pobavení. Příběh se odehrává v 80. letech 20. století. V městečku Hawkins se tehdy dějí podivné věci, dojde ke zmizení malého chlapce, zároveň se objeví podivuhodná dívka. Mezi hlavní postavy seriálu patří i Nancy Wheelerová, odhodlaná novinářka.

Nancy Wheelerová (ztvárněna herečkou Natalií Dyer) je velmi inteligentní dívka a svědomitá studentka. Je také velmi empatická, odhodlaná a odvážná. Její zvídavost vzroste ve chvílí, kdy se ztratí její nejlepší kamarádka Barbara.

Nancy vystupuje ve všech doposud vyšlých sériích. V první sérii přichází na kloub zmizení Barbary společně se starším bratrem ztraceného chlapce Jonathanem. Ve druhé sérii postupně proniká do světa investigativní žurnalistiky. Touží po spravedlnosti pro zemřelou kamarádku, pátrá na vlastní pěst, dokonce provede riskantní odposlech těch, kteří jsou zodpovědní za Barbařinu smrt. Spojí své síly s bývalým investigativním žurnalistou, aby za každou cenu usvědčila viníky.

Ve třetí sérii Nancy pracuje jako novinářka v The Hawkins Post, jenže je svými misogynními spolupracovníky neustále šikanována jakožto jediná žena v redakci. Čelí výsměchu, její nápady jsou vždy hned smeteny ze stolu a místo podílení se na chodu redakce nosí kávu a svačiny. Opět se ukazuje její odhodlání, chce získat respekt a uznání, a tak se pustí do vlastního projektu, kterým chce všem vytřít zrak. Naneštěstí kvůli tomu přijde o práci. Přesto se nevzdává a svůj projekt chce dokončit. V tu chvíli ani netuší, jakým hrůzám je skutečně na stopě.

Postava Nancy Wheelerové je skvělým vzorem pro mladé ženy. Ukazuje, že se nemají bát postavit samy za sebe a jen tak se nevzdat.

Přidat komentář