Komentář: Fenomén jménem Clubhouse

Když jsem se konečně připojil na Clubhouse, očekával jsem, že to tam bude žít. Že novináři budou aktivně komunikovat s lidmi a povedou debaty. Bohužel jsem se spletl. Na Clubhousu zůstal už jenom bývalý bulvární novinář Pavel Novotný a najít zajímavou místnost dělá velký problém.

Clubhouse jsem poprvé zaregistroval někdy na začátku roku na Twitteru, když se na něj začala registrovat známá jména jako Elon Musk nebo Bill Gates. Pro mě to nebylo nic zajímavého, protože poslouchat debaty Muska nebo Gates můžu na YouTube kdykoliv. Až pak se začal Clubhouse rozrůstat k nám. Nejdříve začali vytvářet místnosti různí čeští influenceři a pomalu se přidali i novináři.

Prudký růst popularity

To už jsem zbystřil. Kde jinde v dnešní době máte možnost si poslechnout debaty nebo si přímo popovídat s novináři. A možná od nich i získat užitečné rady. Jenže když jsem hledal, jak se přihlásit na Clubhouse, narazil jsem na pár překážek. Tahle aplikace je pouze na Apple zařízení, a každý uživatel potřebuje pozvánku. I když jsem ji získal, tak jsem rozhodně neplánoval si v nejbližším čase kupovat cokoliv od Applu.

Měl jsem strach že o něco přijdu. Clubhouse zažíval svůj český boom a já mohl jenom sledovat pozvánky na zajímavé debaty. Proto jsem hledal jakoukoliv možnost, jak se těchto diskuzí účastnit a debatovat s kýmkoliv, s kým byla možnost. Kamarád mě pozval, ať se můžu zapojit aspoň diskuse českého Deníku N.

Stále však existovalo něco, co mě tam táhlo více než coby pasivního posluchače. Jelikož rád mluvím, tak jsem se chtěl více zapojit do témat a vykročit z komfortní zóny. A tak po asi dvou týdnech, co byl Clubhouse v Česku, jsem se dočetl že někdo vytvořil velmi amatérskou verzi Clubhouse na Android. Zkusil jsem jí stáhnout, přece jenom za zkoušku nic nedám. Abych i já mohl zažívat ty plodné a zajímavé diskuze.

Clubhouse Pavla Novotného

Popularita této aplikace sice pomalu slábla, stále jsem mohl prohodit slovo i se zmiňovaným starostou Pavlem Novotným. Jako jeden ze známějších mediálních osobnosti na této platformě zůstal. Ten nemá problém na Clubhousu strávit třeba více jak šest hodin, rozebíráním témat od politiky po celebrity. Což bylo pro mě spíše zklamání, než objev nějaké úžasné platformy.

Je možné, že při spuštění aplikace na Android a zpřístupnění široké veřejnosti aktivita zase nabere na obrátkách. Ale v tuto chvíli se jenom málokdy objeví nějaká zajímavá místnost, která by byla více přínosná než poslouchání drbů o českém bulváru.

Přidat komentář