Adventní koncerty České televize opět pomáhají, letos i s přídavkem

Jako každý rok, i letos Česká televize přichází v období Vánoc s oblíbenými adventními koncerty. Rokem 2020 tak slaví 30 let od jejich premiéry. Oslavou tohoto jubilea bude mimořádný koncert, který se uskuteční v sobotu 19. prosince. Výtěžek z něj poputuje k neúplným rodinám.

Adventní koncerty pomáhají už od roku 1990. Na jejich pořádání se podílí slavné osobnosti a zpěváci, kteří na koncertech vystupují. Tento rok se diváci můžou těšit na Věru Martinovou, Marii Rottrovou, nebo Anetu Langerovou.

Nedílnou součástí všech večerů je také moderátorská dvojice, kterou bude již tradičně tvořit Ester Janečková s Janem Potměšilem. Těm to ale letos ztížila momentální situace ve světě. „Letošní ročník se kvůli koronavirové pandemii musí obejít bez diváků, kteří nám určitě budou při moderaci chybět. Věřím ale, že ti, co nás budou sledovat z televizních obrazovek, tuto změnu skoro ani nepocítí,“ vyjádřila se Janečková pro Českou televizi. 

I letos poputují výtěžky na dobrou věc. Podpoří osoby s mentálním i tělesným postižením, mateřskou a základní školu pro děti s kombinovaným postižením a pomůžou i organizaci, která se specializuje na výcvik asistenčních psů. Tyto neziskové společnosti mohou diváci podpořit prostřednictvím sms v hodnotě 30, 60, nebo 90 korun. Dále je na webu České televize transparentní účet, kam lidé zasílají libovolné částky a podporu lze také vyjádřit zavoláním do call centra během vysílání koncertů. 

Za celých 30 let už pomohly Adventní koncerty celkem 120 neziskovým organizacím, mezi které televize rozdělila více než 217 milionů korun. Rok 2018 byl v tomto rekordní. Vybralo se totiž přes 11 milionů. Třeba ale právě jubilejní rok překvapí a hranici předminulého roku překročí. 

Přidat komentář