Novináři z ČT jsou pro Babiše „zkorumpovaná pakáž“, proti níž si stěžuje právě Radě ČT. Ještě se někdo diví, jak se proměňuje složení mediálních rad?“

Českou mediální scénou tento týden lomcovala volba nových členů Rady ČT a my vám teď přinášíme exkluzivní pohled na celou věc od člověka nejpovolanějšího, vedoucího Katedry mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky v Olomouci Petra Orsága.

Výsledky volby do Rady České televize (ČT) nejsou ničím překvapivé. Kdo sleduje vývoj naší republiky v posledních letech, vidí zřetelně, že stále více našinců nachází zalíbení v autoritativnějších způsobech vládnutí. To se odráží ve složení Poslanecké sněmovny, kde nedemokratické a antisystémové strany (ANO, SPD, KSČM) mají pohodlnou většinu.

Předsedou sněmovního Podvýboru pro svobodu slova a média je militantní komunista Luzar, který kritizuje prohnilý kapitalismus Západu, obhajuje diktatury a autoritativní režimy ve světě a dezinformační weby jsou pro něj relevantní zdroj informací. Na Hradě vládne muž, jehož poklonkování Rusku a Číně dospělo do tak absurdní podoby, že na mezinárodním poli vystupuje ve prospěch cizích mocností proti českým národním zájmům a na domácí politické scéně pomáhá svými kroky destruovat demokratický systém.

Právě Zeman je jedním z předních roztleskávačů útoků proti ČT. Premiérem země je bývalý donašeč komunistické tajné policie, oportunistický kariérista, lhář a podvodník s dotacemi. Pod propagandistickou clonou svých spindoktorů si plíživě privatizuje celý stát. Momentálně je trestně stíhaný jako historicky první premiér vlády ČR ve funkci. A vadí to? Jeho voliči bouří nadšením i poté, co např. v první fázi koronakrize beze zbytku veřejně odhalil svou neschopnost řídit stát.

Jeho preference utěšeně rostou a vzhledem k tomu, jak před lety Zeman s Klausem vylepšili volební systém do sněmovny, je dost dobře možné, že po příštích volbách Babiš získá pohodlnou většinu a nebude už potřebovat žádného koaličního partnera. Novináři z ČT jsou pro Babiše „zkorumpovaná pakáž“, proti níž si stěžuje právě Radě ČT. Ještě se někdo diví, jak se proměňuje složení mediálních rad?

Přidat komentář