Televizní stanice ČT3 už týden radí seniorům v době koronavirové

V pondělí 23. března Česká televize (ČT) zařadila do vysílání nový kanál ČT 3. „Televize třetího světa“ je určena pro seniory. V nabídce se objevily hity z archivů ČT a hlavně magazín Život na třetí. Kanál vytvořila produkce, aby seniorům pomohla zvládnout pandemii doma v bezpečí. 

„Prozatím půjde o provizorní vysílání kanálu. Vzhledem k aktuální mimořádné situaci jsme byli nuceni pozastavit výrobu většiny pořadů, tak můžeme dočasně finanční prostředky směřovat na tento program,“ uvedl ředitel ČT Petr Dvořák v oficiálním prohlášení.

Magazín Život na třetí přináší různé tipy na doma, ale hlavně servis informací. Součástí každého dílu jsou i praktické rady. Petra Eliášová a moderátor AZ kvízu Aleš Zbořil se snaží seniory zařadit se do společnosti, kterou dnes už v podstatě řídí moderní technologie, a poradenství je pro ně nyní klíčové.

Televizní magazín pro zpříjemnění dnů

V pořadu se ČT3 snaží prostřednictvím Zuzany Petrů předat objektivní zprávy týkajících se virové epidemie. O víkendu pak tuto funkci přebírá Monika Staňková. Poslední část zpravodajského bloku je vždy pozitivní, jako například záběr na italské policisty, kteří hráli na kytaru a zpívali v ulicích lidem v karanténě.

Petra Eliášová volí jako hosty Života na třetí obyčejné lidi. Její pravidelnou pomocnicí je redaktorka ČT Bára Měchurová, která následně dovysvětluje potřebné informace týkající se nemoci COVID-19. Aleš Zbořil má ve svých blocích více expertů, například doktora a odborníka na ústní hygienu Petra Svobodu nebo římskokatolický kněz Jan Hanák.

Vzpomínání na staré dobré časy

V prvním týdnu začala ČT3 vysílat i řadu seriálů jako Eliška a její rod, kde režisér Deitl vykresluje rodinný život šedesátých let. Položil tak základní kámen klasickým českým nikdy nekončícím seriálům typu Nemocnice na kraji města, kterou se stanice rozhodla taktéž zařadit do programu. Kromě toho se mohli diváci těšit i na další kultovní pořady jako Rozpaky kuchaře Svatopluka, Televarieté nebo Jubilejní koncert Karla Gotta.

Přidat komentář