Média reagují na omezení života v Česku: Respekt odemyká své speciály, pozadu nezůstávají ani ostatní

Koronavirus, omezení pohybu obyvatel a bezpečnostní opatření s tím spojená aktuálně ovlivňují prakticky všechny aspekty veřejného i osobního života. Komplikace se nevyhnuly ani médiím, ta se s nimi však chtějí vypořádat a ještě něco přinést čtenářům, divákům i posluchačům.

Nejžhavější novinky míří ze strany týdeníku Respekt. Ten nově poskytne všechny své vydané speciály zdarma k přečtení online nebo ke stažení jako pdf. „Je to mimořádná nálož čtení zdarma, takže mi musíte slíbit, že i tak budete chodit kupovat Respekt na stánek, nebo si ho předplatíte, protože jinak je po nás,“ napsal k tomu v nadsázce na svůj facebook šéfredaktor týdeníku Erik Tabery. Zároveň s tím přislíbil, že podobná překvapení se v dohledné době chystají ještě dvě.

Při koroně za korunu

Už 10. března přišel s podobným dárkem také magazín Reportér. Ten po dobu jednoho měsíce zpřístupňuje všechny své aktuální i archivní články za symbolickou jednu korunu.

Web Hospodářských novin ihned.cz zase většinu zpravodajství o šířícím se viru přesunul ze své placené části HN+, to nejpodstatnější o koronaviru je tedy volně přístupné.

Nepřetržité zpravodajství o koronaviru aktuálně poskytuje i Česká tisková kancelář (ČTK). Denně tak poskytne zhruba sto ověřených zpráv o viru, které si předplatitel může přečíst rovnou ve svém mobilu nebo na webu. ČTK si za tuto službu účtuje 242 korun za měsíc.

Učítelka i Junior

Své vysílání karanténě a zavřeným školám přizpůsobila i Česká televize, o tom jsme již informovali zde. Dětem doma je ode dneška věnovaný také pořad na stanici Českého rozhlasu Rádio Junior.

Přidat komentář