Co média v týdnu 47/2019 dala

Opět týden plný napětí a zvrat(k)ů. Demonstrace, obří párty na oslavu svobody, drogy, občasné sportování i neukojitelná touha po moci. Vypadá to jako přesný popis života na vysoké škole. Tak se na to pojďme společně podívat.

Respekt slaví

30 let je 30 let. A takový narozeninový fotbalový turnaj je jistě skvělá metoda, jak oslovit čtenáře. Kluci třicátnící po největším rozkvětu a před krizí středního věku reprezentující postkomunistické státy, fakt respekt. Snad hráči pochopí, že umístění ve světovém žebříčku ovlivní hru dalších generací, protože udržovaný trávník není všechno.

Týden s drogami

Proč si doba žádá stále více pilulek? Pilulka na hlavu, pilulka na spaní, pilulka na stres, pilulka na soustředění, pilulka na uvolnění, pilulka na štěstí? Co pilulka na další pilulky? Je toho mraky a mraků ještě víc. Mračí se počasí i psychiatři. Otázkou zůstává: Je pak závislost svoboda?

Reflex bez drog, ale s Babišem

Nejsou to jen oranžové vesty, které se opírají o lopaty na D1. I premiér má svůj opěrný bod, možná bychom byli radši, kdyby to byla ona lopata, ale on si po svém vybral Havlův náhrobek. O čem to vypovídá, na čem Babiš stojí a před kým skloní hlavu? On to ví, a až odkryje všechny karty, nebudou to ty, které známe.

Euro vs. prezident

Je to tak, čeká nás další volba a to nemáme rádi. Zase nás to postaví proti sobě. Jedni budou nešťastní, druzí šťastní a pak smutní, dalším to udělá radost a zbytek si vezme pilulky. Komu Zeman předá své místečko na nedobytném Hradě? Spektrum je velmi široké, tak snad se nám vyhne agorafobie.

Echo propaganda

Nejde o to, co vidíme a slyšíme, ani o fakta a fikci. Jde o Babiše a jeho slovo chlapa. On řekl, že daně sníží, tak to tak prostě bude a opravdu nejde o to, že ve finále to platiče stojí víc. Protože jak víme, Babiš pevně stojí oběma nohama na hrobě. Co nás nezabije, to nás přece posílí ne? Nebo že by to bylo naopak?

S Vlastou optimisticky

Na drogách neskončíme, najíme se a zlaté české ručičky jsou stále mezi námi. A hlavně. Vánoce se blíží, přátelé!

Přidat komentář