KOMENTÁŘ: Sbohem hokejový nášupe, jak komerční vysílání ukončilo tradice

Vysílání hokeje v českých televizích a rádiích už není co bývalo. To je bohužel smutné konstatování faktu a situace, ve které se aktuálně nachází pro fanoušky a diváky stav vysílání českého hokeje. Hrací dny jsou totiž roztahané i přes čtyři dny. Člověk se ztrácí v dohrávkách, předehrávkách a všemožných posunutí kvůli tomu či onu vysílateli. Aby toho pro českého konzervativního fanouška nebylo málo, zrušil Český rozhlas před časem známý pořad S mikrofonem za hokejem.

Sparta s Karlovými Vary bojuje na obrazovkách České televize o zisk dalších tří bodů, zápas je to v celku nezáživný. Karlovy Vary přehrávají Spartu, jinak nic zajímavého. Je to zkrátka jeden z těch zápasů, které by se daly zastrčit do výběru tradičního pátečního či nedělního hokejového nášupu. Toho se ale divák ne a ne dočkat.

Ukázkovým příkladem budiž program vysílání ze dne 18.10. 2019. K zápasům 11. kola tehdy nastoupilo osm mužstev. Přepočteno na zápasy. Vychází nám čtyři hokejové měření sil na páteční večer. A to je poněkud málo – navíc ve dvou zápasech padlo jenom po dvou gólech. To sice vysílatelé těžko ovlivní, ale být těch zápasů sedm. Jistě by se našlo mnohem více zajímavějších hokejových střetnutí. Například o den později se utkala Kometa s Plzní. Šlágr kola jak víno, jenže v sobotu. A v neděli pak došlo na další nekompletní kolo. Nad tím zůstává rozum stát.

Místo toho, aby měl divák v pátek a v neděli kompletní hokejový servis a večer pohodlně shlédl pořad Hokej buly živě, nebo jiný, kde najde sestřih všech zápasů, dostane hokejové zápasy roztahané přes tři dny.

Kruh se nám pak dokonale uzavírá na dalším příkladu. Z důvodu vysílání na O2 je posunut zápas Třince s Vítkovicemi. Z pátku na čtvrtek, s úvodním buly v 18:00. Místo pátečního zápasu kola se fanda zase dočká jen předehrávky.  

Takovéto vysílací veletoče pak dělají pořádnou paseku i v bodové tabulce. Nejsou výjimkou situace, kdy má jeden tým na svém kontě předehrané o tři zápasy navíc. Pak se jen těžko určuje forma a z ligy se stává nevýrazný kočkopes, který se hraje prakticky celý týden. Nevím jak vás, ale mě takovou soutěž nebaví sledovat.    

Přidat komentář