Americká show Saturday Night Live odstartovala už svou 45. sérii

Letošní první díl, odvysílaný 28. září, moderoval herec Woody Harrelson a o hudební představení se postarala sedmnáctiletá zpěvačka Billie Eilish, která zazpívala své písně „Bad Guy“ a „I Love You“. V úvodní scénce ztvárnil prezidenta Donalda Trumpa herec Alec Baldwin. Ten Trumpa paroduje již třetí sérii a objevuje se opakovaně, jelikož americká hlava státu je v show častým terčem vtipů. Tentokrát její tvůrci těžili z telefonátu Trumpa s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským a z přípravy procesu ústavní žaloby neboli impeachmentu.

Stálé herecké obsazení se letos rozšířilo o dva členy. Nově budou ve skečích vystupovat Bowen Yang a Chloe Fineman. Yang je prvním komikem čínského původu, který se stal členem hereckého obsazení. Hned se mu dostalo role severo-korejského vůdce Kim Čong-Una. Toho pravděpodobně bude parodovat i dál.

Kromě politických skečů první díl letošní série nabídl i zparodovanou upoutávku na film Downton Abbey, reklamu na sbírání jablek, skeč z šaten hráčů amerického fotbalu a také skeč o muzeu věnovaném křupkám cheetos.

Další díly letošní série bude moderovat čerstvá držitelka tří cen Emmy, Phoebe Waller-Bridge, hvězda seriálu Stranger Things, David Harbour, dále pak Kristen Stewart a Eddie Murphy. Hudebním hostem bude Taylor Swift a Camila Cabello. Pro české diváky jsou skeče dostupné na youtube.

Saturday Night Live (SNL) je americký komediální a satirický pořad, který běží na televizní stanici NBC už od roku 1975. Show se vysílá naživo, jak napovídá její název, objevují se ale i předtočené skeče. Každý díl moderuje celebrita, se kterou vystupují ve skečích stálí herci. Scénky parodují současné politické a kulturní dění jak ve Spojených státech, tak ve světě. Nedílnou součástí je i hudební host, který má prostor na dvě vystoupení. Na konci prvního skeče (tzv. cold open) jeden nebo více herců odstartují show výkřikem: „Live from New York, it’s Saturday Night“.

Přidat komentář