Anketa: Jakým způsobem se dostáváte ke zpravodajským informacím a platíte si nějaký web či noviny?

Média jsou nedílnou součástí snad každého z nás. Díky nim jsme v obraze, dozvídáme se novinky, ať už z tištěných médií nebo prostřednictvím internetu. To nás vedlo k vytvoření ankety, v níž jsme se náhodných kolemjdoucích ptali, jaký zdroj informací preferují právě oni. 

Otázka: Jakým způsobem se dostáváte ke zpravodajským informacím a platíte si nějaký web či noviny?

Andrea Bajnarová (21) – studentka 

Ke zpravodajským informacím se většinou dostávám přes internet nebo televizi. Každopádně je otázkou, na kolik jsou tyto informace pravdivé, a proto pokud mě nějaká informace zaujme, snažím se si ji ověřit přes více zdrojů. Neplatím si žádný web ani noviny. Přesvědčilo by mě, kdybych měla záruku, že mnou placený web či noviny podávají pravdivé informace z důvěryhodných zdrojů, a nevnucují svým čtenářům své subjektivní názory. Je těžké odhadnout, kolik bych byla ochotná zaplatit, viděla bych to do 100 korun.

 

 

 

 

Ilona Kleinová (43) – prodavačka na benzínové pumpě

Abych pravdu řekla, nejsem si jistá, pokud jsem ta nejlepší osoba na tuhle otázku. Informace čerpám spíše z internetu, avšak kdyby nebyl internet, ani televize, obešla bych se bez toho. Z vlastní iniciativy už na zprávy v televizi nekoukám, jelikož mi přijdou vesměs negativní a mně samotné nic nepřinesou. Nezajímá mě, co se děje ve světě. Žádné noviny ani web si neplatím, právě kvůli výše zmíněným aspektům.

 

 

 

 

 

Libor Vojáček (21) – student

Zpravodajské informace sbírám jak ze zavedených médií na internetu, tak sociálních sítí, kde mám kontakty k odborníkům, především v technologickém směru a ti se mnou sdílí odborné články.  Tištěná média nekupuji a neplatím ani žádné zpravodajské weby, protože si nemyslím, že tam najdu důležitější a odlišné informace, oproti neplaceným a volně dostupným médiím.

 

 

 

 

 

Lenka Kunrtová (17) – studentka gymnázia

Zpravodajské informace získávám především z internetu, asi jako většina dnešní mládeže. Je ale dobré dávat pozor co čteme, měli bychom si informace ověřovat, a ne jim hned věřit. Můžeme se totiž setkat s fake news, které nás mohou ovlivnit ve špatném slova smyslu. Rodiče o víkendu kupují MF Dnes, tak si ji občas také prolistuji, a když mě něco zaujme, přečtu si to. Dále jednou týdně dostáváme týdeník Slovácko, kde se pro změnu můžu obeznámit s informacemi z mého nejbližšího okolí.

 

 

 

 

 

Magdaléna Hejnová (63) – důchodkyně

K nejnovějším informacím ze zpravodajství se dostávám většinou prostřednictvím televize, kde pravidelně sleduji večerní zprávy. Nejčastěji koukám na Televizní noviny. Občas si něco přečtu i na internetu, to ale opravdu jen zřídkakdy, u počítače příliš mnoho času netrávím. Co se týče placeného obsahu, tak spolu s manželem odebíráme páteční Deník, abychom byli co nejvíce informováni o tom, co se stalo v našem okolí.

 

 

Přidat komentář