Buchty z Rádia Wave zavítaly do Olomouce: „Díky rádiu máme k lidem blíž“

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová. Moderátorky pořadu Buchty diskutovaly minulý týden v rámci Prix Bohemia Radio o zábavě nejen pro mladé posluchače. Sekundoval jim mladý moderátor pořadu Kompot Šimon Holý.

Každou středu večer zní éterem „sofistikovaně neseriózní“ pořad Buchty. Jak samy moderátorky při diskuzi naznačily, spíše než relace s daným programem a dramaturgií, jsou Buchty posezením dvou kamarádek u piva , které rozebírají různá, hlavně holčičí, témata.

Besedě s nimi udával rytmus čtyřiadvacetiletý hudební skladatel, DJ a moderátor téhož rádia, Šimon Holý. Atrium Uměleckého centra Univerzity Palackého v Olomouci se prohýbalo smíchem.

„Není to primárně o tom, dělat humor. Vždy to nějak vyplyne“

Sotva obě moderátorky dovyprávěly své první dojmy z dob, kdy se poprvé potkaly, musely čelit palbě všetečných otázek Šimona Holého. Jedním z hlavních témat bylo také o tom, jak by se měl vytvářet vtipný obsah.

„Není to primárně o tom, dělat humor. Vždy to nějak vyplyne,“ zdůraznila jedna z moderátorek. Obzvláště Ivana razí názor, že hranice vtipného a trapného je velmi tenká. Dámy si spíše v pořadu povídají a někdy mají i hosty, kterých je v poslední době méně. Vtipné a někdy až bizarní situace pak přijdou samy.

Když se Šimon zeptal na nejbizarnější historku, moderátorky popisovaly příhodu, kdy vtipkovaly o tom, že by Zuzana chtěla mít v bytě podlahu z parket. Na základě toho v nadsázce vyzvaly posluchače, aby jim každý poslal parketu poštou. Jedna opravdu přišla.

Rádio je nejlepší médium

V živé debatě o současných médiích Veselková s Fuksovou přiznaly, že rádio pro ně bylo vždy nejlepší volbou, co se médií obecně týče. Největší výhodou je prý to, že se nemusí malovat, česat nebo jinak upravovat a můžou jíst brambůrky. „Díky rádiu máme k lidem blíž,“ zmínila Ivana. Myslí si, že lidé díky poslechu s moderátorem více souzní, než když ho vidí v televizi.

Moderátorky také nechaly posluchače nahlédnout pod pokličku vysílání. Většina dílů Buchet je předtočená, ale občas dojde i na živé vysílání. To má Zuzana raději, protože jí přijde dynamičtější. Zároveň jí ale dělá největší problém neříkat do éteru konkrétní názvy značek.

Ivana Veselková i Zuzana Fuksová pak zamířily rovnou do Jazz Tibet Clubu, kde měly právě jedno z živých vysíláním, tentokrát se speciální hostem, legendárním Ventolinem.

Přidat komentář