Anketa: „Každá kategorie je velmi zajímavá a rozmanitá,“ říká o Prix Bohemia Radiu prezidentka festivalu Hana Maciuchová

Olomouc má za sebou čtyřdenní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. Jak nabitý program hodnotí návštěvníci a co se jim líbilo nejvíce, si můžete přečíst v naší anketě. Zastihnout se nám podařilo i samotnou prezidentku festivalu herečku Hanu Maciuchovou.
Jak se vám líbí program Prix Bohemia Radio? Co vás nejvíce zaujalo?

Hana Maciuchová, herečka a čestná prezidentka festivalu – Program se mi líbí velmi, protože je velmi pestrý a bohatý. Nemůžu říct, co mě nejvíce zaujalo. Každá kategorie je totiž velmi rozmanitá a je na velmi vysoké profesionální úrovni. Dokonce teď, když jsme poslouchali ty mladé kolegy v těch různých inscenacích, tak to je na potlesk! Čtrnáctileté kolegyně na opravdu vysoké profesionální úrovni, které jsou za mikrofonem. Úžasné! I ohlasy jsou vstřícné, protože Olomouc je krásná, a potom letos máme takové štěstí na počasí, že nám všem to slunce dodává energii a úsměvy do tváří. Takže je tu nádherně.

 

 

Zuzana Fuksová, moderátorka pořadu Buchty na ČRo WaveZ programu jsem bohužel nic neviděla, ale je to tady nádherné, super je párty se Šimonem Holým. Jsou tu skvělí tanečníci a hlavně DJ.

 

 

Anna, 20 let, studentka FF UPOL – Program je super, hodně se mi líbí. Nejlepší byl zatím kvíz. Těším se na vulgarismy a matematiku zločinu.

 

 

 

Tobiáš, 20 let, student FF UPOL – Program se mi líbí hodně. Jsem z něj docela nadšený. Hned první den jsem navštívil tři poslechy – Má osobní rusofobie, Pro tebe – jak žít s vírou, když tě církev nechce a V mongolské stepi uprostřed léta. Nejvíce mě oslovil první poslech, kde autor popisoval svou fobii z Rusů a ruštiny. Bylo mi to hodně blízké, protože taky cítím ti historickou skepsi vůči Rusům. Taky mě příjemně překvapila mezinárodní účast porotců.

 

 

 

Iveta, 20 let, studentka FF UPOL – Program je fajn, nejvíce se mi líbil pondělní kvíz, který byl v příjemném prostředí atria na Konviktu. Debata o vulgarismech ve vysílání byla také hodně zajímavá.

 

 

 

 

Ondřej, 19 let, student FF UPOL – Program je super. Bohužel toho kvůli škole moc nestíhám, ale co jsem viděl stálo za to. Nejvíce mě bavila pondělní Silent disco.

Přidat komentář