TýdenHoaxů#4: MOMO SI JDE PRO VAŠE DĚTI!

Momo nabádá děti k sebepoškozování a sebevraždám. Objevuje se ve videích na Youtube a kontaktuje mládež na Whatsappu. Kdo nebo co skutečně stojí za takzvanou Momo Challenge?

Bledá ženská tvář, kruhy pod očima, strašidelný úsměv, vypouklé oči, černé mastné vlasy a ptačí nohy místo těla. Strašidelná nadpřirozená bytost, která se zjeví ratolestem na tabletech, zatímco sledují pohádku Prasátko Peppa. Takhle popsala Momu nejedna vystrašená americká matka. Dokonce i celebrita Kim Kardashian před hrůzou varovala na svém instagramovém profilu.

Za postavičkou Momo stojí japonský umělec Keisuke Aisawa, který vytvořil sochu před třemi roky pro společnost Link Factory. Sochu Ptačí matky pak zneužil uživatel Instagramu, který vyfotil jen hlavu uměleckého díla a posléze postnul fotku i na sociální síť Reddit, kde se obrázek stal virálním. Dále snímek zneužili hackeři pro získání osobních informací od dětí. Do toho všeho se přidala média, která v titulech spojila sebevraždy mladých lidí s tajemnou ptačí ženou a hoax byl na světě.

Přidat komentář