Veřejnoprávní média mění své zahraniční zpravodaje

Česká televize, Český rozhlas i Česká tisková kancelář chystají několik změn na postech svých redaktorů v cizině. Obecně to nazývají velkou zpravodajskou rošádou.

Český rozhlas letos plánuje obnovit devět zahraničních zpravodajských pozic. Především se chce po roce vrátit do Polska, jméno tamního zpravodaje však zatím Rozhlas neprozradil. Martina Dorazína vystřídá v Moskvě Ivana Milenkovičová, která dosud působila jako redaktorka Lidových novin.

Česká tisková kancelář plánuje obměnit všechny tři svoje zahraniční zpravodaje. To znamená na Slovensku, v Německu a v Belgii. Jméno nového bruselského zpravodaje už je známé, od září jím bude Petr Kupec, který vystřídá dosavadního reportéra Jakuba Dospivu.

V České televizi dojde k několika personálním změnám 

České televizi se celkem hlásí jedenáct zahraničních zpravodajů, a to z Berlína, Bratislavy, Bruselu, Hong Kongu, Londýna, Moskvy, Paříže, Tel Avivu, Varšavy, Washingtonu a od ledna i z Istanbulu, kde působí Václav Černohorský.

Novinkou je výměna zahraničního zpravodaje Bratislavě, kterého bude dělat Petr Obrovský. Od dubna vystřídá dosavadního reportéra Lukáše Mathého, který se přesunuje do Polska.

Přidat komentář