Sněmovna do rady ČRo opět zvolila Kňourka, do RRTV navrhla Petrova

Poslanecká sněmovna úterním prvním kole tajné volby znovu zvolila do rady Českého rozhlasu (ČRo) Tomáše Kňourka a do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) navrhla Vadima Petrova. V obou radách zůstalo ještě jedno volné místo. Do nich zvolí poslanci kandidáty  během druhého kola, nejspíš koncem března. 

Tomáše Kňourka, známého svou blízkostí k webu Parlamentní listy a kritikou „porna na Vltavě“, poslanci zvolili podruhé. Ke jmenování do RRTV Sněmovna vybrala pedagoga a konzultanta Vadima Petrova, kterého nominovalo hnutí ANO. „Především by rada měla víc vysvětlovat veřejnosti, co dělá. Komentovat aktuální kauzy, problematiku fake news, technologický rozvoj a odborná témata i z hlediska EU, jejichž konferencí se účastní. Iniciovat jednání, semináře, kulaté stoly a workshopy za účasti mediálních odborníků, zástupců technologického rozvoje, médií veřejné služby a podnikatelů, státní správou a s parlamentem,“ přiblížil svou představu o fungování RRTV Petrov v rozhovoru pro web Info.cz.

Kandidátů na volná místa do rozhlasové rady bylo celkem čtyřiadvacet, mimo jiné i Petr Fischer, bývalý šéf ČRo Vltava, kterému od letošního roku ředitel René Zavoral neprodloužil smlouvu. Do druhého kola volby člena Rady ČRo postoupili bývalý ředitel Televizního studia ČT Ostrava Ilja Racek a dvorní textař Dalibora Jandy Jan Krůta. Ve druhém kole volby nového člena RRTV se spolu utkají tajemník bývalého prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl nominovaný SPD a Milan Bouška, někdejší mluvčí ODS.

Přidat komentář