Novinář v popkultuře: Futurama

Futurama, mladší sourozenec Simpsonových, je neméně úspěšný americký seriál z dílny Matta Groeninga, který na obrazovkách běžel celých čtrnáct let. V bláznivých příbězích z daleké budoucnosti roku tři tisíce jsme mohli sledovat eskapády jedné obyčejné meziplanetární doručovací společnosti s velmi neobyčejnými zaměstnanci.

Podobně jako Simpsonovi, tak i Futurama si tropí legraci ze všeho možného a strefuje se i do  médií. Zprávy na kanálu  √2 moderují Linda van Schoonhoven a mimozemšťan Morbo. Zatímco Linda je typickým příkladem televizní moderátorky většiny komerčních televizí, vypadá vždy perfektně a srší falešnými úsměvy, Morbo dostává záchvaty vzteku a otevřeně lidstvu vyhrožuje vyhlazením. Také o sobě mluví vždy ve třetí osobě. Krom Lindy a Morba moderuje na kanálu √2 také Sportbot 5000, robot, který má na starosti sportovní zpravodajství. Morbo vedle zpráv moderuje také  Tea With Titans, kam si zve celebrity populární jak na Zemi, tak i ve vesmíru.

Když zprávy moderuje mimozemšťan

Často je zde také parodována samotná koncepce zpráv na komerčních televizích. Ve zprávách na kanále √2 tak nikdy nechybí srdceryvné reportáže o koťátkách. I když se seriál odehrává v daleké budoucnosti, přesto si utahuje i z dnešních televizních stanic, hlavně, podobně jako Simpsonovi, z Foxu, na kterém seriál začínal.

Přidat komentář