Novým šéfredaktorem iHned.cz se stal Filip Černý

Web iHned.cz má nového šéfredaktora. Miloše Čermáka nahradil Filip Černý, dosavadní šéf multimediálního hubu Economie. Vydavatelství informaci oznámilo ve své tiskové zprávě.

S novým vedením Economie přichází změny. Po konci ředitele redakcí Piskáčka skončil po vzájemné dohodě v pozici šéfredaktora iHned.cz Miloš Čermák, jehož počátkem března ve funkci nahradil Filip Černý. Čermák bude s vydavatelstvím spolupracovat už jen externě, jako autor sloupků a komentářů. Vedení pátečního magazínu Ego! Hospodářských novin po Čermákovi převezme Irena Jirků.

Filip Černý pracuje v Economii od září roku 2017. V minulosti působil jako investigativní reportér v pořadu Reportéři ČT, byl hlavním editorem pořadu Události a Události, komentáře. Rovněž vedl redakci nových médií České televize a pozici šéfredaktora si vyzkoušel už v online zpravodajství ČT24. Černý obdržel i několik cen, mezi nejvýznamější lze zařadit Novinářskou křepelku nebo televizní cenu Elsa.

Nejedná se o první změnu ve společnosti, koncem ledna opustil Economii po pěti letech ředitel redakcí Vladimír Piskáček, jehož pozici převzala Zuzana Kleknerová. Miloš Čermák ve funkci šéfredaktora vydržel pět a čtvrt roku a právě ve spolupráci s Piskáčkem se mu podařilo rozjet model placeného obsahu, v čemž má nově zvolený Filip Černý pokračovat. „Hlavním úkolem Filipa a jeho týmu bude rozvíjet na iHNEDu úspěšný projekt placeného obsahu,“  sdělila Kleknerová. Economia od loňského května na webu nasbírala přibližně 13 000 předplatitelů.

Přidat komentář