Studentské rádio UP AIR přichází s novými pořady

Studentské rádio UP AIR se jako každým semestrem otevřelo novým lidem a jejich pořadům – uspořádalo nábor nových studentů s jejich nápady. Každý má možnost dělat pořad, který ho baví. Zde je výběr těch nejzajímavějších.

Riddim je pořad o reggae, od nejstarších skladeb po nejnovější kousky. Provází jím Adam, který druhým rokem pořádá koncerty tohoto hudebního stylu. Svůj pořad vysílá ve čtvrtek od 18 do 20 hodin každý lichý týden. „Ta muzika je moje práce i zábava. K tomu velký koníček. Navíc souhlasím s tím, co ta hudba vyjadřuje a říká,“ říká Adam o motivaci seznamovat lidi s tímto druhem hudby.

Zbyněk uvádí hudební proud. Ve svém bloku pouští muziku, mluví o ní a dává kulturní typy na akce v Olomouci. Snaží se udržet hudební výběr tak, aby korespondoval s aktuálním děním nebo třeba počasím. Důležitá je rozmanitost. „Baví mě hudba, hrát si s dramaturgií a reálně mluvit v rádiu. Motivace je taková, že dělám, co mě baví,“ řekl moderátor. Jeho pořad můžete poslouchat každou lichou středu od 15 do 17 hodin.

„Nováčky v našem rádiu beru jako svoje děti. Vnímám je tak, protože je potřeba jim ze začátku pomáhat, krůček po krůčku je vést napříč vysíláním, ale když se jim jejich pořad povede, tak jsem na ně hrdá,“ tvrdí Vendy, která je vedoucí programové sekce a vítala nováčky. „Zároveň mi píšou, když jsou nemocní a nemůžou vysílat, a já jim naopak připomínám jejich povinnosti, takže funguji v podstatě jako jejich máma. Letos se nám přihlásila spousta nových lidí, takže jsem ráda, že se naše rádiová rodina hezky rozrostla,“ dodala.

Vysílání rádia můžete poslouchat pravidelně od 13 hodin do 21:30 od pondělí do pátku. Program vysílání  a odkaz na stream zde.

Přidat komentář