Linda Bartošová: Začala jsem praktikovat krátkodobé pauzy od sociálních sítí

Vystudovala obor Žurnalistika na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. V 18 letech se stala Českou Miss World 2012. Od roku 2013 pracuje pro Českou televizi. Moderuje pořad Horizont ČT24.

Nedávno proběhl Den offline. Smyslem této akce je upozornit na narůstající závislost lidí na sociálních sítích. Podpořila jste ho?

Dnu offline jsem se nezúčastnila, ale před nějakým časem jsem podpořila digitální detox Radia Wave. Obecně si myslím, že smysl má jakákoliv aktivita, která rozšiřuje osvětu o tom, že být neustále online a žít tím není v pořádku. A pokud jde o mě? Odpojit se ze sociálních sítí kvůli mé profesi nejde, o hodně bych přicházela. Ovšem velké procento z toho, co konzumuji, je balast. Zaměřuji se na třídění toho, co je potřebné a inspirativní a toho, co ve mně akorát vyvolává úzkost. Začala jsem navíc praktikovat krátkodobé pauzy. Na dva dny si odinstaluji Instagram z mobilu, trochu si pročistím hlavu, a pak se k tomu zase vrátím. Facebook už v mobilu nemám a na Twitter chodím pro zprávy a debaty z mediálního světa.

Přidat komentář