Media Bohemia bude vlastnit další rádia

Jedna z největších rozhlasových společností Media Bohemia koupí další rádia, která doposud vlastnila pouze zprostředkovaně. Společnost tak hodlá zjednodušit organizační strukturu.

Rozhlasová skupina Media Bohemia chystá další významný krok. Společnost, která je špičkou regionálního komerčního vysílání, bude hlavním vlastníkem dalších rádií, mezi něž patří Radio Černá Hora II, Rádio Dobrý den, AZ Radio a František Vostál. Všechna tato rádia mají po sebou pět dalších stanic a Media Bohemia je doteď vlastnilo pouze zprostředkovaně. Skupina již podala žádost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání s tím, že je v současné době jediným vlastníkem zmíněných rádií.

Poté, co se společnosti sloučí, bude výsledkem jedna nástupnická společnost Media Bohemia, která bude přímým vlastníkem pěti rádií Radia Černá Hora, Rock Radia a jeho dvou regionálních licencí, Hitrádia FM, Hitrádia City a Hitrádia Vysočina. Společnost tak po fúzi bude vlastnit všechna Hitrádia, většinu Rock rádií, Fajn radia, Blaník a Radio Černá Hora.

Media Bohemia zasahuje i do dalších firem, ve kterých má menšinový podíl. Jedná se například o Game Media, které vlastní z pětačtyřiceti procent, dále První Rozhlasová rovněž z pětačtyřiceti procent a Radiozet, jehož je polovičním vlastníkem.

V loňském roce také došlo v Media Bohemia ke změně v programové divizi, kterou nyní řídí Jan Neuman. „Celý mediální trh prochází obdobím zásadních změn a jeho rádiová část je navíc vysoce konkurenční. Naše mediální skupina v roce 2016 masivně investovala do programu, marketingu i technologií. Pro další rozvoj je potřeba tyto investice a s nimi spojené úsilí dále akcelerovat,” uvedl Neuman, který převzal řízení od bývalého programového ředitele Michala Sroka.

Přidat komentář