Co média v týdnu 19/2018 dala

Dva ze tří týdeníků na E v tomto týdnu položily svým čtenářům otázku. Echo se ptá, proč je ve Vídni dostupnější bydlení než v Praze. Asi že Vídeň není tak rozkopaná. Ekonom zase dumá nad tím, proč pošta nefunguje jak má. Well… protože Česko!

Otázku pokládá i Respekt. Cože to náš národ spojuje? Týdeník Čechům fandí, není to ani jeden z pánů vyobrazených na jeho titulní straně. Co si budeme povídat, jsme skromní – k milování bližního svého nám bohatě stačí zlatavý mok z chmelu a ječmene. 

Objevila se ale bohužel i vážnější témata. Týden dal na svou titulku fotku, která jednoznačně vzbuzuje emoce. Malému Alfiemu Evansovi na ní dává jeho otec pusu na tvář. Obrázek evokující poslední rozloučení s malým bojovníkem mimo jiné připomíná téma eutanázie jak ve světě, tak u nás.

Ani Reflex pro tentokrát není vtipný. Naopak kritizuje projev předsedy Evropské komise Junckera, jenž prohlásil, že myšlenky Marxe nejsou ve své podstatě špatné. Jako ne, ale mysleme na to, že i Hitler kdysi prostě jen špatně pochopil Vladaře.

Závěrem nám Instinkt hlásí, že nás Ilona Csáková chce šokovat! Že by to už nemusela „být jen růžová“? A Euro se loučí s mahárádžou. Aneb »…je čas udělat ocelářskému magnátovi Lakšmí Mittalovi pápá!«

Přidat komentář