Co média v týdnu 16/2018 dala

V rekapitulaci minulého týdne mi nadšení pro ironii a sarkasmus kazí smutná zpráva. Ráda bych proto hned úvodem vzdala stejně jako Echo a Reflex hold nejznámějšímu českému režisérovi Miloši Formanovi, jenž zemřel minulý pátek. Jen o pár dnů tak následoval svého kolegu z Československé nové vlny Juraje Herze. Věřím, že to tihle dva spolu s Věrou Chytilovou a hromadou dalších ve filmovém nebi pěkně roztočí

Od skvělých filmařů se přesuneme ke knihám, jež za svoje hlavní téma zvolil především časopis Týden s duelem Švejka a Saturnina. Kromě zajímavostí ohledně jejich vzniku řeší také, která z těchto „knih století“ je lepší.
To ať si každý rozhodne podle vlastního vkusu, ovšem já poslušně hlásím, že mnoho psů – zajícova smrt.
„Knižní“ obálkou se pyšní i Instinkt. Michal Viewegh na ní hlásá, že sám být neumí. Nebo nám nenápadně oznamuje název své nové knihy.

Nakonec tu máme hodinu biologie. Echo nastřelilo tupé orlovi a nebýt jeho inteligentního pohledu, byl by si se současným prezidentem USA Donaldem Trumpem k nerozeznání podobný. Ten se ale občas dokáže tvářit poněkud.. tupěji.
Respekt pro změnu váží hříchy a dobré skutky odstupujícího ministra spravedlnosti Pelikána. Dobré skutky jsou těžší, ale ty špatné zase ze své mističky přetékají. Takže, milý čtenáři, vyber si.

A když už jsi v tom vybírání, radši si sedni, ať se moc nelekneš. Ekonom totiž přišel s převratnou novinkou – české dálnice jsou pod psa! Deset důvodů, proč d-d-dálnice nebudou ani v roce 2050 hotovy, hravě shrnu v jeden. Protože Česko.

Přidat komentář