Typy lidí, se kterými se setkáte v komentářích na Facebooku

Projíždíte FB a vylítne na vás článek, jakýkoliv článek – o ovoci, o ovci, prostě o čemkoliv. Článek si se zaujetím přečtete. A teď co dál? Mám rozkliknout komentáře nebo nemám rozkliknout komentáře? Pořádně si to rozmyslete, hlavně u článků týkající se politiky. Pokud se rozhodnete, že komentáře vidět nechcete, tak to byla ta správná možnost. Když se rozhodnete naopak, rovnou si vemte Neurol a zapijte to skleničkou vína. A posilněte se mou typologií osob, které „stopro“ potkáte. 

KONSPIRÁTOR

Jedna z nejhorších možností. Absolutně se nemusíte snažit tvořit „pěkné“ věty. Zcela postačí slova. I když i ta někdy nebudou pochopena. Vlastně se nemusíte trápit ani s těmi nevyvratitelnými argumenty – i ty vám konspirátoři dokáží vyvrátit.

Já jsem měla tu čest narazit na typického konspirátora. Ten se mě snažil přesvědčit, že na světě panuje globální „zlá“ politika. Drahoš je jeden z nich! Dokonce jsem dostala typ na jeden web, kde se dozvím celou pravdu, samozřejmě za předpokladu, že budu mít „open mind“. Server, ve kterém se pojí překrásná demokratická slova jako „svoboda“ a „vysílač“. Po asi 20 vteřinovém pátrání jsem zjistila, kdo na serveru působí – nejznámější konspirátoři světa, hosté jako republikou tolik oblíbený Tomio Okamura a podobně. Programem vysílače bylo informovat posluchače o iluminátech, kondici, inteligenci a znovuzvolení stávajícího prezidenta Zemana nebo příšerných chemtrails. To vše s absolutní absencí rozdílných názorů. Snažila jsem se tedy konspirátorovi vyvrátit objektivitu webu. Napsala jsem (vědomostmi nadupaná ze zkoušky z médií) něco v tom smyslu, že objektivitu tento web postrádá díky absenci rozdílných názorů. Konspirátor mi svou odpovědí vytrhl dech – NIKDO NEVÍ, CO JE TO OBJEKTIVITA. Aaaha. Tak to jsem teda nečekala. Sbalila jsem si svůj uzlíček vědomostí a šla o dům dál.

STARÝ MUDRC

Jen si zkuste oponovat. On je ten, který zažil středověk, doby velkého Cimrmana, první republiku, druhou světovou a sametovku. Na druhou stranu asi zapomněl, jak se lidi měli za totáče. Všechna moudrost světa spadla do klína právě jemu. Je zaslepen svým názorem, protože je zkušený, a to stačí. Stáří a s ním i neskonalá moudrost, se pozná tak, že ho po ránu bolí nohy, odpolko záda a večer prsty – to je od toho, jak to celý den mastí na Facebooku a stírá jednoho „hlupáka“ za druhým. Ten mladej blbec totiž nezažil to, co Blaženka v sedmdesátých. Bláža ví přece nejlíp, že na guláš nebylo potřeba maso a zadek se díky nedostatku toaletního papíru mohl utírat mechem. Prostě tenkrát bylo líp. A tvoje rodiče kecaj, když si dovolují tvrdit, že je komunisti omezovali. To totiž není pravda. Bláža tam byla! Já jsem se setkala hned s desítkami mudrců pod příspěvkem, že studenti na středních školách zvolili za prezidenta Drahoše. Vůbec jsem se k tomu nechtěla vyjadřovat, ale osprchovala mě tuna komentářů, ze kterých se mi udělalo šoufl. Všechny zněly asi takhle: „Co ty vědí o životě?/ Mladí, blbí, naivní a nezkušení. Myslí si jak růžová budoucnost je čeká, jak z nich budou po škole úspěšní manageři atd/. Az budou středoškoláci platit daně, tak mě budou zajímat./ Studenti jsou relativne snadno manipulovatelni. Vysledek je tedy dle ocekavani./ Tak na tohle jsou moje daně?“

 

FANOUŠEK ORTELU alias ORTELÁK

Poznávacích znamení je několik. První je profilová fotka – ta je buď s logem kapely Ortel, s logem spolku Přátel Zemana, Ochránců národa nebo „Islám v ČR nechceme.“ Po vánočním období jsou často také k vidění rodinné fotografie, kdy jsou všichni členové včetně papuška Tondy navlečeni v tričkách s nápisem Ortel, které dostali od Ježíška. Děkujeme Ježíškovi! Snadno je poznáte i podle komunikace. Ať se bavíte o čemkoliv – v jakém obchodě mají nejlepší párky, proč zase prší nebo jaké oblečení si máte vzít na hory, když vůbec není sníh – Orteláci se v konverzaci vždycky objeví s pikantním zjištěním. Všechny mňam párky sežerou uprchlíci nebo třebaže dobrý párky už nejsou, protože je zakázala EU. Prší, protože Kalousek a uprchlíci. Oblečeni si ani neberte, protože muslimové už tu jsou a stejně to z vás strhají a pak vás okradou. Na podobný kecy se nedá reagovat….  U mě to vždycky vyvrcholí sprškou argumentů a jako třešničku na dortu nějakou tu nadávku a velkýho panáka na uklidněnou. Rada na závěr: už nikdy se nekoukejte, jak konverzace pokračuje. Ortelák si vždycky přizve kámoše na pomoc, a to nechcete vidět.

CAPSLOCKÁŘ

Ti jsou si často dost podobní s Ortelákem. Podobné profilové obrázky, slovní zásoba, ale s tím rozdílem, že každé slovo je napsáno capslockem. Tím klade důraz na význam svých slov. Když si rozebereme psychologický efekt na stejné slovo napsané rozdílně určitě pochopíte.

                                                                                            pes X PES

Prostě ten PES je zlý, kouše, smrdí a neplatí daně. Tenhle pes je hodný, zachraňuje životy, odvádí daně a nemá zuby, takže i kdyby chtěl kousnout, tak nemůže. Psychologicky ve vás samozřejmě větší strach budí PES a ne pes. Časté úkazy jsou obrovské gramatické chyby, takže se spíš než se psem, setkáte se pzem. Nepokoušejte se na hrubky vůbec upozorňovat. Capslockář má pro svoji hrubku vždycky výmluvu – nespal jsem, chodim na noční, to se překliklo automaticky a tak dále. Když jsem na hrubku NASCHLE zareagovala zjistila jsem, že mám nudnej život, jsem zakomplexovaná a nemám co dělat, jsem sama, nikdo mě nemá rád a na živo bych si ani neškrtla. Takže asi tak.

NAŠTVANÉ MATKY na mateřské (určitě ne) dovolené

Tuto atraktivní skupinu na určitě znáte. Naštvané matky mají přehled o všem, o každém – prostě o celém světe. Poznáte je podle velkého mateřského pudu, opět ze strachu z uprchlíků a absolutní neznalosti všeho o čem se hádají – ústava, zákony, EU a podobně. Až je zpozorujete, doporučuji rychle nohy na ramena a utíkat a utíkat. Je to organizovaná, takže když se dáte do křížku s jednou, během 3 vteřin na vás utočí už patnáct a za 7 vteřin 98. Nemáte šanci. Protože nemáte děti. Tak víte prd. A jestli je máte, tak to neumíte. Ani vy nemáte šanci.

EXISTUJE SPRÁVNÁ KOMUNIKACE?

Četla jsem už desítky článků o správné komunikaci. Zkusila jsem všechno. Úspěch komunikace je prý v tom, že musíte být hodní a takzvaně „dělat kámoše“. Jakože chápete, co tím Ortelák myslí, ale vy si myslíte …blablabla… – BEZ ÚSPĚCHU. Často jsem tvořila květnatá, argumentačně nabitá souvětí (tak, abych zněla jako neporazitelný profesor světa) – BEZ ÚSPĚCHU. Párkrát mně rupla cévka v mozku trochu jsem si ponadávala – to jsem věděla předem, že bude – BĚZ ÚSPĚCHU. No a jednou jsem se kvůli EU pohádala v komentářích s bratrem. To bylo dosti nepříjemné a samozřejmě – BEZ ÚSPĚCHU. Takže dle mého neexistuje žádná správná komunikace, kterou byste měli používat. Není vhodný nadávat. To je jasný. Víc nevim.

 

PÁR RAD NA ZÁVĚR

  • Neprovokujte
  • Utíkejte
  • Nemějte FB

Přidat komentář