Paul Logan se po skandálu vrací zpátky na scénu

Mladý americký youtuber Paul Logan se po měsíční odmlce vrací zpátky na scénu s pravidelnými příspěvky na svém YouTube kanálu. Definitivně tím potvrdil, že se plány na zrušení účtu s téměř 17 miliony odběratelů neuskuteční. Ne všichni jsou ale připravení Loganovu chybu zapomenout.

Jeho nečekanou odmlku způsobilo video z japonského „lesa sebevrahů,“ ve kterém spolu s přáteli nalezli mrtvolu oběšeného člověka. Svým smíchem a komentáři si vysloužil nenávistnou vlnu široké veřejnosti. Logan video brzy po uveřejnění smazal a po dvou týdnech kritiky uveřejnil další video, ve kterém se omluvil za své nezodpovědné chování. „Neočekávám odpuštění, chci se jenom všem omluvit. Mým fanouškům, kteří mé chování brání, chci říct, aby to nedělali. Nezasloužím si to. Udělal jsem chybu.“

Jediné další video, ve kterém se Paul Logan objevil, byl rozhovor pro ABC News, ve kterém se Logan znovu omluvil a loboval za větší informovanost veřejnosti o sebevraždách a problémů lidí s depresemi. Také zde uvedl, že musí přijmout zodpovědnost za svoje chování, protože si uvědomuje, že většinu jeho publika tvoří malé děti. Zároveň ale řekl, že rodiče by sami měli kontrolovat, na co se jejich potomci dívají. Tímto sdělením si vysloužil další vlnu kritiky.

Po dlouhé pauze je Logan zpátky na svém kanále s pravidelnými vlogy plnými efektů, křiků a smíchu. Jeho fanoušci slaví a velká část YouTube komunity doufá, že se ze svých chyb poučil. Mezi kritiky, kteří si nápravou nejsou tak úplně jistí, patří i nejsledovanější youtuber Pewdiepie, který Loganovo chování a především neúctu k cizím kulturám kritizoval ještě před videem s oběšencem.

Reportérka Megan Farokhmanesh na stránkách The Verge publikovala článek s názvem „Paul Logan se ničemu nenaučil, světová nenávist k ničemu nevedla,“ ve kterém kritizuje koncept nových videí, kterými Logan započal svůj návrat.„Paul Logan chce být, stejně jako ostatní s rostoucím vlivem, celebritou, ale tak jako roste jeho fanouškovská základna, roste i jeho zodpovědnost vůči společnosti. V každém případě je s omluvami konec. Paul Logan je zpátky.“

Přidat komentář