„Měli bychom bojkotovat CNN,“ píše Donald Trump na twitteru

Prezident Trump vyzval přes Twitter občany, aby bojkotovali CNN. A to především proto, že se nedostaví na tradiční předvánoční slavnost, kterou pro novináře pořádá Bílý dům.

„Měli bychom bojkotovat CNN, která šíří falešné zprávy. Sledovat je znamená totální ztrátu času,“ napsal prezident. Trump svým tweetem reagoval na oznámení mluvčí Bílého domu Sarah Sandersové, že redaktoři CNN se nedostaví na každoroční předvánoční slavnost, kterou Bílý dům pro novináře a mediální manažery uspořádá v pátek.

Podle agentury Reuters se prezident vůči CNN vymezuje i na poli práva. O nákup společnosti Time Warner Inc., která CNN vlastní, se totiž uchází telekomunikační gigant AT&T Inc. Trump nesouhlasí s touto vlastnickou změnou a ministerstvo spravedlnosti požádalo o její soudní zákaz.

Podle agentury je ministerská žádost z hlediska antimonopolní legislativy podivná, protože AT&T není přímým konkurentem společnosti Time Warner. Podniká totiž v jiné sféře. Ministerstvo odmítlo, že by jeho postup měl jakékoli politické motivy.

Tímto tweetem pokračuje prezident svou nenávistnou kampaň proti CCN. V sobotu na svém twitterovém účtu obvinil televizi z šíření falešných zpráv. „FoxNews je v USA mnohem důležitější než CNN, ale mimo USA je CNN International stále hlavním zdrojem (falešných) zpráv. Reprezentují náš národ ve světě velmi špatně. Venkovní svět se od nich nedozví pravdu!“ napsal v sobotu večer na Twitteru Trump.

Televize se proti tomu ohradila tvrzením, že úkolem CNN není reprezentovat se ve světě. To je naopak práce Donalda Trumpa. Jejich prací, podle vyjádření, je diváky informovat. CNN soutěží o pozici nejsledovanější stanice s Fox News, která má dlouhodobou preferenci pro politiku Republikánské strany, jejíž členem je i prezident.

 

 

Přidat komentář