Zpravodajský portál iDnes.cz má na trhu svoji první knihu

Od poloviny října je k dostání publikace, která vznikla z projektu 100 pohledů na Česko. Tento internetový seriál spustil zpravodajský server iDnes.cz téměř před dvěma lety a za dobu svého působení získal tisíce fanoušků. Vydání knihy se zhostilo nakladatelství CPress.

Některé díly seriálu zhlédlo více než sto tisíc příznivců. To byl jeden z důvodů, díky kterému si projektu všimlo nakladatelství CPress. S tím následně tvůrci cyklu, kterými jsou Jan Vaca za iDNES.cz a historik Pavel Scheufler, více než rok připravovali rozsáhlou publikaci. Historické snímky pocházejí právě z archivu Pavla Scheuflera. Kniha, která je na trhu více než dva týdny má 312 stran a váží více než kilo a půl.

Vážím si práce autorů, kteří nelitovali volného času a dokázali internetový projekt převtělit v krásnou knížku. Určitým množstvím publikací odměníme i naše věrné čtenáře v rámci programu iDNES+,“ říká šéfredaktorka iDNES.cz, Naděžda Petrová.

Projekt 100 pohledů na Česko jsem od samého počátku sledovala s velkým zájmem. Jsem moc ráda, že tvůrci tohoto počinu kývli na naši nabídku a vznikla tato krásná kniha. Věřím, že čtenáři budou z knihy nadšení a bude ozdobou jejich knihovny,“ dodává redaktorka nakladatelství CPress Petra Havelková, která knihu redakčně zaštiťuje.

První díl seriálu 100 pohledů na Česko se na stránkách iDNES.cz objevil 11. ledna 2016. Motiv projektu byl jednoduchý: Česko má tisíce zajímavých lokalit, řada z nich ale v uplynulých desetiletích prošla výraznou změnou. Redakce se proto rozhodla získat historické fotografie a ze stejného místa pořídit srovnávací záběr. Nejprve byl zveřejněn historický snímek a na čtenářích bylo uhodnout, které místo zachycuje. Druhý den pak byla publikována současná fotografie. Stejného konceptu se iDNES.cz drží i letos, byl však obohacen o zahraniční záběry,“ uvádí v tiskové zprávě Tereza Sedláková z mediální společnosti MAFRA.

Přidat komentář