Láska, smích i duševní poruchy, o tom jsou nové seriálové počiny

Divácky oblíbené internetové televize Playtvák, Stream a HBO přicházejí na podzim s novými seriály a pořady. Které z nich si při chladnějších večerech spojených s  brzkým stmíváním nenechat ujít?

Playtvák.cz se rozhodl navázat na jarní úspěch seriálu Single Lady, jejíž druhou řadu odvysílá opět následující jaro, a letos na podzim přinese dva už dříve avizované seriály. Prvním z nich je seriál s podobným názvem Single Man, kterého ztvární herec Marek Taclík. Děj je poněkud prostý, vypráví o čtyřicetiletém Filipovi, který již našel svou pravou lásku, a i když se stále snaží najít jinou, ta osudová ho stále ovlivňuje a nemůže na ni zapomenout.

Děj seriálu Taxikář, dalšího počinu této internetové televize, se proplétá s již zmíněnou Single Lady, kde se hlavní hrdina už jako taxikář objevil v roli otce hlavní hrdinky v podání Václava Kopty. Děj nadcházejícího Taxikáře se ale vrací ještě před seriál, a to do doby, kdy se seriálový otec vrací do České republiky po mnoha letech z emigrace.

Celá produkce obou seriálů bude probíhat stejně jako při natáčení Single Lady pod hlavičkou Lucky Man Films Davida Ondříčka.

Stream.cz se od září velmi činí, spustil již několik seriálů a pořadů, jako například Kafe a cigárko, adaptace stejnojmenné sarkastické knihy Marie Doležalové nebo Krvavá léta, dokumentární cyklus, který provádí diváky nejtemnějším obdobím moderních českých dějin – léty 1938 – 1953.

Co je ale úplnou novinkou, na jíž první díl se teprve můžeme těšit, je pořad Dělníci duše s podtitulem Nebát se o tom mluvit je jen začátek. „Podle ředitele Psychiatrické nemocnice Bohnice Martina Holého by až čtvrtina Evropanů mohla mít diagnostikované duševní onemocnění. Chci pomoci odbourat stigma o těchto problémech mluvit,“ konstatoval reportér a zároveň dramaturg pořadu Jakub Klingohr. V jednotlivých dílech bude divákům popisovat osudy lidí, kteří musí čelit těžkým nemocem.

Na závěr tu máme televizi HBO, kam se po třech letech vrací velmi oblíbený seriál režiséra Jana Hřebejka Až po uši, jehož druhá řada odstartuje 12. listopadu. Desetidílný příběh vycházející z izraelského formátu When Shall We Kiss se vedle Prahy podívá i do Krkonoš. V seriálu o moderních vztazích, které jsou navzájem propletené, se opět potkáme s Aňou Geislerovou, Jiřím Havelkou, Jitkou Čvančarovou nebo Annou Polívkovou.

 

Přidat komentář