Časopis Soffa vychází od dubna i v češtině

Český lifestylový dvouměsíčník Soffa, který vychází online a v tištěné verzi v anglickém jazyce, je od dubnového čísla v češtině. Nově titul obchodně zastupuje vydavatelství Mladá fronta Františka Savova.

Soffa je evropský dvouměsíčníku o designu a životním stylu, který sídlí v Praze. První číslo vyšlo v online podobě v prosinci 2013, první tištěné přišlo v únoru 2015. „SOFFA je především o inspiraci, o hledání krásných věcí v každodenním životě a o poskytnutí prostoru pro objevování toho nejlepšího ze světa současného designu,“ definovala titul redakce.

Časopis Soffa uvedly před třemi roky bývalé novinářky lifestylových magazínů. Dosavadní šéfredaktorkou je Adéla Kudrnová, designérka Lenka Hlaváčová, které pracovaly pro časopisy Elle Decoration a Marianne bydlení. Redakci doplňuje fotografka Lina Németh, produkční a odbornice na sociální sítě. V dnešní době tvoří redakci deset členů.

Náklad české verze bude 6.000 výtisků, anglické se tiskne 3.000 kusů. Magazín má 160 stran a je distribuován po celém světě. Každé číslo Soffa je tematicky zaměřeno. V minulosti se titul věnoval například generacím, baroku, filmu, sportu nebo živlům. První české vydání je věnované tajemství a vyšlo 13. dubna 2017. Nadcházejícími tématy letos budou čas, hudba, krása a Československo.

Jedná se především o předplatitelský titul. U volného prodeje distribuční síť zahrnuje vybrané trafiky v Česku, knihkupectví Neoluxor, Dobrovský, obchody, galerie, online pak na Alza.cz a samotný web titulu.

Přidat komentář