Český rozhlas spustil novou mobilní aplikaci k poslechu audioknih

Před týdnem spustil Český rozhlas (ČRo) novou mobilní aplikaci s názvem Radiotéka: audioknihy do kapsy, která nabízí poslech klasických děl i kvalitních bestsellerů české a světové literatury prakticky kdekoliv. Aplikace poskytuje díla ze Čtenářského deníku a každý týden přes padesát nových rozhlasových her, dokumentů a četeb.

„Nová mobilní aplikace Radiotéka je zcela zaměřená na bohatství audioknih a rozhlasových her Českého rozhlasu, nejčastěji z vysílání stanic Dvojka, Vltava, ale najdete v ní i pohádky z Rádia Junior,“ říká ředitel Nových médií ČRo Alexandr Pícha.

Novinka potěší i maturanty, kteří v seznamu najdou mnoho autorů z povinné četby a budou mít většinu knih po ruce ve svém mobilním telefonu. U každé audioknihy jsou informace o díle i životopisy autorů. V případě, že někdo audioknihu neposlechl dokonce, jednoduše se k ní může později vrátit. Ovládání přehrávače je snadné a přehledné.

Audioknihy a další zvukové skladby jde s připojením k internetu načíst do mezipaměti a poté je poslouchat v offline režimu, načtená díla aplikace automaticky odstraní z mezipaměti po sedmi dnech. Stažení Radiotéky uživatele nic nestojí a je k dispozici pro Android i iOS.

Aplikace funguje dobře a spolehlivě, ale stále je co vylepšovat. Velký problém představuje nalezení konkrétního díla, protože není k dispozici vyhledávání pomocí klíčových slov. Pro přehlednost by bylo vhodné i žánrové rozdělení. Po ukončení poslechu dané skladby, aplikace z horní lišty na mobilním telefonu nezmizí a jediným možným způsobem, jak se jí zbavit, je vymazání nedávno spuštěných aplikací.

Radiotéka je skvělou myšlenkou a posluchači audioknih ji určitě přivítají s nadšením. „Nová média ČRo budou aplikaci dále rozvíjet. V její další verzi chtějí do aplikace integrovat možnost ukládat do mobilu i audioknihy, které si posluchači zakoupí v e-shopu Radioservisu Českého rozhlasu,“ vysvětluje vedoucí oddělení komunikace ČRo Eva Sroka.

KOMENTÁŘE

Přidat komentář