#Advent23: Michaela van Erne odpovídá: Jak vám odpolední moderování nabourá oslavy Vánoc?

Na Vánoce by měla být rodina pohromadě, nikdo by neměl být sám. Někteří však musí i ve sváteční den být v práci. Také Michaela van Erne, moderátorka Víkendového Odpoledního Radiožurnálu v Českém rozhlase, bude trávit celé vánoční odpoledne za mikrofonem.

Jak vám odpolední moderování, kdy byste měla a jistě chtěla trávit chvíle s rodinou, nabourá oslavy Vánoc?

Moderování je pro mě požehnáním. Mám radost z toho, když můžu být o Vánocích v Rozhlase. Jsem tak nepřímo s těmi, kteří se cítí být sami a potřebují slyšet něčí hlas. Zatímco moje rodina sama není a jistě si od mého hlasu ráda odpočine. (smích) Štědrý večer nás pak opět stmelí. Moje maminka je královnou kuchyně, sestra hvězdou výzdoby, dědeček nejpozitivnějším inspirátorem a manžel shovívavým mužem.  Když si pak všichni sedneme k jednomu stolu, je duch Vánoc na svém místě.

O čem jsou pro vás Vánoční svátky?

Hlavně o pospolitosti, rovnováze, štěstí života, ztišení myšlenek, uvědomění si souvislosti všeho se vším a každého s každým, o pohroužení se do sebe a pocitu harmonie vyššího řádu. Něčeho, co převyšuje naši existenci.

Co byste popřála a vzkázala našim čtenářům k Vánocům a do nového roku?

Přeji všem hodně sil ve chvílích, kdy je o ně nouze. Vnitřní klid, když venku zuří nepokoj. Nadhled, když není východisko na dohled a hlavně lásku, protože ta je silnější než my a dokáže zázraky.

Přidat komentář