#Advent 10: Vánoční dárky (nejen) pro novináře

Tak kdo už má všechno nakoupeno? A kolika lidem jsem teď zvedla tlak? Nakupování vánočních dárků je každoroční šílený kolotoč „nevím co mu koupit“ a „na tohle nemám peníze“. Máte doma novináře, studenta žurnalistiky nebo jen mediálního nadšence ale vybrat pro něj dárek je každoroční trápení a už vážně nevíte, čím mu udělat radost? Zkuste se inspirovat tipy Mediátora.

Bez čeho si jen málokdo dovede novináře představit, je zápisník. I když je dnes již všechno elektronické a více se využívají diktafony, papír má zkrátka své kouzlo. Vkusným reportérským zápisníkem, vtipným blokem s popichující poznámkou anebo veselým poznámkovým listem na redakční porady nešlápnete vedle. A pokud se jedná o studenta na #hrdakatedra, UP zápisník je naprostá trefa do černého. A k tomu propisky. Tak karton. Nebo raději dva.

Bez čeho dalšího nedokáže novinář žít? Přesně tak, je to káva, která nás udržuje v chodu, pozornosti a je zkrátka naším hnacím motorem. Proto může být ideálním dárkem kvalitní káva například z olomoucké Kafe Kodó, či cokoliv jiného, na čem není nápis instantní. Vím, že studentský budget není vysoký, ovšem lepší investovat do kvality než kvantity. Pro nekafaře zkuste sáhnout po zeleném čaji či maté. Všechno však chutná lépe ze stylového hrnečku, který se dělá i v take away verzi, protože správný žurnalista pořád někam spěchá. Heslo „I’m a journalist, what’s your superpower?“ je totiž nanejvýš výstižné (a pozor, stejný nápis můžete mít rovnou i na oblečení. Stylovější než reflexní vesta s nápisem PRESS). A pokud máte doma fotožurnalistu, který je často v terénu, zkuste ho obdarovat hrníčkem v provedení objektivu, téměř k nerozeznání od opravdového.

Jak jsem se již zmínila, novinář se dnes bez techniky jen tak neobejde. Proto ho jistě potěší diktafon na rozhovory nebo i investigativní mise. Jednou z nočních můr je však nedostatek paměti. Proto obdarovaný jistě nepohrdne paměťovou kartou, protože ty mrchy se prostě pořád plní a lehce ztrácejí. No a noční můra horší než malá paměť? Ano, vybitá baterie. Proto bez pořádné powerbanky ani na krok do terénu. Ovšem, tu také nesmíte zapomenout občas nabít.

Co však dělá novinář nejraději? Odpočívá u čtení některých ze svých oblíbených novin či časopisů. Darování předplatného je sázka na jistotu, jen opatrně při výběru a sem tam si všímejte, co váš (ne)novinář čte. Zajímavou nabídku předplatného nabízí například Reflex – k roční variantě karton piv gratis. To se vyplatí, ne?

 

 

Přidat komentář