VIDEO: Adventní kalendář, ve kterém čokoládu nečekejte

Začal Prosinec. To znamená, že byste měli otevřít první okénko svého adventního kalendáře, nejspíše čokoládového. Zítra by vás mělo čekat okénko s číslem dva, pozítří tři, poté čtyři, a tak až do Štědrého dne. Mělo by to být celkem dvacet čtyři dnů začínajících sladkou radostí. Opak je pravdou. Namísto slasti se každý den utvrzujete v tom, že Vánoce znamenají kila navíc. S tím přichází deprese. Ta se prohlubuje v momentě, kdy neodoláte a otevřete všechna zbylá okénka najednou. V případech, kdy má člověk větší sklony k sebedestrukci, to může zajít dokonce tak daleko, že si dokonce i potom pořídí další kalendář, který pravděpodobně spase také najednou. S tím je třeba skoncovat, vzít svůj osud do vlastních rukou a začít jednat!

My neotáleli a svůj čas věnovali hledání toho správného kalendáře, který by přinášel více užitku než deprese. Nenašli jsme ho. Museli jsme ho vytvořit. Výsledkem našich mozkových bouří je Vánoční Mediator. Doslova mediální adventní kalendář vám každý den v osm ráno nabídne denní dávku Vánoc a médií v podobě článku. Zasmějete se, něčemu přiučíte a dozvíte zajímavosti, které vám obohatí život. Navíc nepřiberete, rozhodně ne vinou kalendáře. Nebudete mít potřebu se lynčovat a padat do zbytečných depresí, můžete pouze získat.

Začínáme zlehka, upoutávkou, ke které nemáme co dodat, vyjadřuje vše potřebné. V následujících dnech se můžete těšit například na mediální rok 2016 na pozadí Betléma, zimní tematické stereotypy v médiích, parodii vánočního prezidentského projevu nebo návod, jak si starými tiskovinami ozdobit vánoční stromek. Jednoduše můžete očekávat neočekávané.

Nejezte čokoládu, čtěte Vánoční Mediator

 

Video Anna Skopalová

 

Přidat komentář